Ponedeljek, 7. februarja

Nemška kanclerka Angela Merkel in francoski predsednik Nicolas Sarkozy se bosta v Weimarju na Poljskem srečala s poljskim predsednikom Bronislawom Komorowskim. Med drugim se bodo pogovarjali tudi o evropskih zadevah in o odnosih z Rusijo.

Madžarski premier Viktor Orban bo v letnem nagovoru madžarskim državljanom domnevno spregovoril tudi o reformah, ki jih namerava vlada sprejeti do konca tega meseca in s katerimi želi madžarsko vodstvo zagotoviti dolgoročno stabilnost proračuna.

Torek, 8. februarja

V Centru urbane kulture Kino Šiška bo svoj novi album in zvočno knjigo Drevo in zvezda predstavil kantavtor Tomaž Pengov, izjemen lirik, ki ga imamo le redko priložnost slišati v živo.

Sreda, 9. februarja

Poslanci se bodo sestali na 39. izredni seji. Na dnevnem redu sta odločitev o ustanovitvi občine Ankaran in sprememba zakona o referendumski kampanji, ki bo določila, da sta organizatorja referendumske kampanje lahko tudi državni svet in vlada in jima zato iz državnega proračuna pripada približno 100.000 evrov za stroške kampanje. Gorenakov notranjepolitični odbor bo pred sejo že tretjič nadaljeval razpravo o zastaranju zadeve Satex.

Četrtek, 10. februarja

Po daljšem času se bo tretjič v tem mandatu sestala ustavna komisija in se odločila o predlogu za spremembo treh članov ustave, ki opredeljujejo ustavno sodišče.

Nemška kanclerka Angela Merkel bo pričala pred parlamentarno komisijo, ki preiskuje zračni napad v Kundusu v Afganistanu iz leta 2009. Napad na talibane so odredili pripadniki nemške vojske, zahteval pa je smrtne žrtve tudi med afganistanskimi civilisti.

V Cankarjevem domu bo gostovalo gledališče Schaubühne Berlin s predstavo (na sporedu bo tudi v petek) Ibsenovega Johna Gabriela Borkmana v režiji Thomasa Ostermeierja. Eden najprodornejših režiserjev sodobnega dramskega gledališča in umetniški direktor Schaubühne Thomas Ostermeier se je že večkrat zelo uspešno spopadel z "očetom meščanske drame" Henrikom Ibsenom, v Johnu Gabrielu Borkmanu, ki ga je premierno predstavil pred dvema letoma, pa je odkril povsem aktualno igro.

Petek, 11. februarja

Parlamentarna komisija, ki so jo na zahtevo poslancev SDS ustanovili, da bi raziskala vpletenost nasprotnikov Janeza Janše v afero Patria, zaradi česar naj bi SDS na volitvah dosegla samo drugo mesto, bo pod taktirko poslanca SDS Branka Grimsa zaslišala prvo pričo: nekdanjega premierja in poslanca Antona Ropa. Na zahtevo SDS se bo sestal Gorenakov notranjepolitični odbor in razglabljal o ukrepanju policije in preiskovalnega sodnika ob nedavni smrti državljanke pri Hotizi.

Na Mali sceni SNG Drama Ljubljana bodo premierno uprizorili dramo November (2008) znamenitega ameriškega dramatika Davida Mameta. Dogajanje je postavljeno v samo ovalno pisarno Bele hiše, kjer se iztekajo zadnji dnevi vladavine ameriškega predsednika Charlesa Smitha. Na volitvah mu slabo kaže, v materialnih zadevah se je uštel, zato zdaj ob pomoči svojih svetovalcev (ti so bodisi cinični bodisi nepopravljivi idealisti) panično "rešuje", kar se še rešiti da.