Kowalczykova je danes gladko premagala vse tekmice in tako izkoristila odsotnost nekaterih najboljših v Rusiji. Poljakinja je bila v ospredju od samega začetka. Še najbolj ji je konkurirala Italijanka Marianna Luonga, ki je tudi v cilj pritekla na drugem mestu z zaostankom malo manj kot deset sekund. Tretje mesto je osvojila Finka Aino Kaisa Saarinen.

Od dveh Slovenk, ki sta bili danes na startu v mrzlem in oblačnem Ribinsku, je bolje nastopila Mirjam Cossettini (nekdaj Soklič), ki je osvojila 16. mesto. Ob menjavi smuči je bila na 26. mestu, v prostem slogu pa je nato še pridobila mesta in je končala z rezultatom kariere. Doslej je bila na tekmi svetovnega pokala najboljša 18. - leta 2005 v kanadskem Canmoru. Cossettinijeva se je na tekme svetovnega pokala vrnila po petih letih, potem ko je vmes premagovala tudi težave z boleznijo.

"Današnjo tekmo bi opisala kot veliko osebno zmago, saj sem v preteklih letih veliko 'borbala', da sem znova tukaj, kjer sem. Imela sem veliko zdravstvenih težav, predvsem s ščitnico, zaradi katere bom morala jemati zdravila do konca življenja. Danes sem res dala vse od sebe. V klasiki sem izgubljala, a to mi gre vedno slabše, tudi če se potrudim maksimalno v tem trenutku nisem sposobna klasike odteči na taki ravni kot skating. Zato sem dala v drugem delu tekme res prav vse od sebe in na koncu je bilo res super! V sebi imam še toliko adrenalina, da komaj dojemam kaj se dogaja. Res sem vesela iz srca! V zadnjih metrih sem stopnjevala tempo, saj sem videla da sem dovolj močna za ciljni sprint. Tudi samo progo sem dobro naštudirala in na koncu sem vse dobro izkoristila. Odlične so bile tudi smuči, tako da vse pohvale servisu, kakor tudi Vladimirju Korolkeviču in Marku Gracerju, ki sta tukaj kot trenerja. Še posebna zahvala pa tudi vsem puncam, s katerimi smo trenirale že poleti. Vesela sem, da sem se vrnila v ekipo in super je trenirati ob takšnih puncah," je po tekmi povedala 27-letna Cossettinijeva.

Druga Slovenka Barbara Jezeršek je bolje tekla v klasični tehniki, kjer je držala 20. mesto, v cilj pa je pritekla na končnem 24. Jezerškova je v spustu naredila napako in pri tem padla ter tako izgubila kar nekaj mest.

V soboto bo v Ribinsku na sporedu sprinterska tekma, kjer zmago brani Vesna Fabjan. Poleg nje bo v smučini tudi Katja Višnar, pri moških pa bo nastopil Boštjan Klavžar. Na današnji moški tekmi, kjer ni bilo slovenskih predstavnikov, je zmagal Rus Ilija Černusov pred Francozoma Jeanom Marcom Gaillardom in Mauriceom Manificatom.