»Seveda smo pričakovali boljšo igro. Tekma je šla točno v tisto smer, kamor nismo želeli. Ko so Rusi enkrat v nizu pobegnili, jim je bilo potem lažje igrati, mi pa smo svojo obrambo podrli z napakami v napadu. Ključna sta bila njihova odlična obramba in servis, s katerima smo imeli precej težav, a razlika vseeno ni realna,« je bil precej razočaran kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, ki je nato kot zadnji med člani slovenskega prvaka zapustil stožiško dvorano.

Med največjimi dolžniki je ostal bloker Matevž Kamnik, saj je bil njegov učinek na mreži manjši od pričakovanega, zato pa ima precej zaslug podajalec Zenita Lloy Ball, ki je s svojimi preciznimi podajami slovenski blok pogosto ulovil na napačni nogi. »Ball si zares zasluži pohvale. Komaj verjamem, da je pri slabih 39 letih še sposoben igrati na takšni ravni. Moramo priznati, da je Zenit odigral fantastično, posledično pa je bila tudi njihova igra fantastična,« je dejal Kamnik, ki ima bojda na mizi mamljivo ponudbo italijanskega prvaka Cunea.

Prav Ball je bil od prvega trenutka, ko je zapustil slačilnico in se znašel na terenu, v središču pozornosti. Za kakšno legendo svetovne odbojke gre, je bilo vidno tudi po koncu tekme, ko ga je za skupno fotografijo prosil francoski sodnik Fabrice Collados. Ta detajl trenerja ACH Igorja Kolakovića ni prav nič zmotil: »Brez dvoma je bolj privlačen, kot smo recimo mi. Gre za igralca, ki ima kvaliteto in avtoriteto v svetu odbojke, tako da bi se z njim lahko fotografirali mnogi v dvorani, ne samo sodniki.«
Naj še omenimo, da je bil v sredo zvečer v Stožicah tudi slovenski selektor Veselin Vuković. Ta je Budvansko Rivijero na prvi tekmi izločilnih dvobojev vodil že v torek, ko je proti belgijskemu Noliko Maaseiku izgubil z 1:3 (27, -21, -22, -20).