Po Slapnikovem prepričanju je predsednik SDS Janša predsednika republike obrekoval, ko je v sredo zatrdil, da se je Türk zlagal, ko je dejal, da je za akcijo Udbe v Velikovcu v Avstriji leta 1979 izvedel iz medijev in da tudi danes ne ve nič, razen tistega, kar je izvedel iz medijev. O akciji je bil namreč Türk po Janševih navedbah neposredno obveščen.

Po Slapnikovem mnenju gre pri tem za eno najhujših obtožb v zgodovini Slovenije, ki ne škoduje zgolj Türku osebno, ampak tudi institutu predsednika republike in s tem ugledu države v svetu.

Predsednik republike je sicer v sredo zagotovil, da ni bil vpleten niti ni kakorkoli sodeloval pri pripravi t.i. bombnega atentata v Velikovcu. Ob tem je izrazil tudi "odločno nasprotovanje takšnemu destruktivnemu političnemu delovanju, ki za dosego dnevnopolitičnih ciljev zavestno zlorablja dogodke iz preteklosti in z njimi manipulira".

V SDS pa so danes v sporočilu za javnost zapisali, da je Türk zanikal nekaj, česar ni bil nikoli obtožen, "ni pa niti z besedo odgovoril na trditev predsednika SDS". Napovedali so tudi, da bo SDS enega od dokumentov, ki potrjujejo Janševe navedbe, da je bil Türk o akciji obveščen kot takratni visok funkcionar Socialistične zveze delovnega ljudstva (SZDL), predstavila naslednji teden.