Najslabši obisk v okviru letošnje sezone lige prvakov je povezan z zadnjimi slabšimi predstavami blejskih odbojkarjev, ko so minuli konec tedna prvič izgubili tudi v srednjeevropski ligi. Tisti, ki so vendarle prišli, pa so lahko že pred tekmo opazovali precej nenavadno ogrevanje odbojkarjev Zenita iz Kazana, kjer sta s svojo posebnostjo izstopala predvsem oba Američana, Lloy Ball in Reid Priddiy. Prvi je namreč raztegoval svoje mišice kar na stopnički ob mizi uradnega napovedovalca in mu dihal za ovratnik, ravno ko je ta glasno nagovarjal gledalce. Ker Ballove noge še vedno niso bile dovolj prožne, je za pomoč prosil fizioterapevta, za masažo pa sta uporabila kar eno od miz, ki je namenjena statistikom. Podoben »šov« je izvedel tudi drugi Američan Priddiy, ki je na svoja pleča dvignil enega od pomočnikov trenerja in pod njegovo težo delal počepe, preostali Zenitovi igralci pa so za eksplozivnost nog skakali na klop.

Nenavadno ogrevanje se je ruskemu prvaku obrestovalo, saj je hitro zagospodaril na terenu. Osvojene točke so gostje gradili že z odličnimi servisi, dobro pa je deloval tudi Zenitov blok, s katerim sicer niso dosegli veliko neposrednih točk, so pa uspešno ustavljali napadalne akcije varovancev Igorja Kolakovića, ki je v začetno postavo znova uvrstil standardno zasedbo (Flajs, Jakopin, Šket, Vinčić, Rašić, Kamnik in libero Lewis). K ustavitvi ruske prevlade niso pripomogle niti menjave, s katerimi so pri ACH že do konca drugega niza prišli na teren prav vsi igralci z izjemo Aleša Fabjana (kot zadnji adut je v igro vstopil v tretjem nizu), a dovolj razigranih posameznikov Kolaković ni našel.

Težave v igri slovenskega prvaka so prihajale iz niza v niz bolj do izraza, izkušena zasedba Zenita pa je znala napolniti vse luknje blejske polovice igrišča. Če je Ball (z njim se je po tekmi fotografiral celo eden od glavnih sodnikov) izstopal že pred dvobojem, je svoje mojstrstvo dokazal tudi, ko je šlo zares. Svoje podaje je enakomerno porazdelil med vse soigralce, še vedno pa jih je bila večina namenjena bombarderju Maksimu Mihailovu, ki pri 22 letih mirno z vso silo razbija nasprotnike.

Poraz z maksimalno razliko ni hujši, kot če bi denimo odbojkarji ACH izgubili z 2:3, saj morajo zaradi pravila, ko osvojeni nizi nimajo nobene veljave, v vsakem primeru prihodnji teden v Kazanu najprej zmagati (razlika ni pomembna), nato pa dobiti še dodatni zlati niz.