Ko je na veliko veselje gledalcev pristal pri novem rekordu skakalnice 146,5 metra, kar je za poldrugi meter boljše od dosežka Švicarja Simona Ammanna dan prej v kvalifikacijski seriji, je imel pred zasledovalci kar 11,5 točke naskoka. V finalu ni vzdržal bremena velikih pričakovanj in s skokom 115 metrov zdrsnil celo na 13. mesto ter pripomnil: "Boljše je na takšen način biti trinajsti, kot pa z dvema skokoma po 130 metrov." Stoch je do druge zmage v karieri (prvo je dosegel pred desetimi dnevi doma v Zakopanah) prišel z napadom s četrtega mesta. V izjemno izenačeni tekmi je le za šest desetink točke zaostal Avstrijec Thomas Morgenstern in za 1,3 točke Švicar Simon Ammann.

Slovenci so dosegli lep moštveni uspeh, saj so se štirje uvrstili med dobitnike točke, vendar znova ostali brez uvrstitve med najboljšo deseterico. Jernej Damjan je z 12. mestom dosegel najboljšo uvrstitev v letošnji sezoni, potem ko je bil po prvi seriji celo deseti. "S skokoma sem kar zadovoljen, a imam še rezerve, saj so bili nekateri že boljši. Všeč mi je, da se forma dviguje, saj delam vedno bolj konstantne skoke in skačem z vse večjim veseljem," je povedal 27-letni Ljubljančan. Robert Kranjec je z 20. mestom potrdil uspešno vrnitev v karavano, potem ko je izpustil preizkušnji v Willingenu, predvsem pa sta bila njegova skoka dober obet za polete v soboto in nedeljo v Oberstdorfu ter teden dni kasneje na prenovljeni letalnici v Vikersundu. "Sem zadovoljen. Oba skoka sta bila kar lepa, za kakšno mesto višje bi bilo potrebne več športne sreče," je bil komentar 29-letnega letečega Kranjčana. Jurij Tepeš je z 21. mestom nadaljeval serijo uvrstitev med dobitnike točke, kot rojeni letalec pa komaj čaka na štiri tekme na letalnici. Peter Prevc je končal na 24. mestu, potem ko se je srečno uvrstil v finale kot trideseti, ker je bil Japonec Noriaki Kasai diskvalificiran zaradi predolgih smuči. Mitja Mežnar je bil s 45. mestom daleč od finala, Rok Zima in Mitja Pungertar pa izpadla že v kvalifikacijah.

"Resnično lep ekipni uspeh, ki nas dviguje pred naslednjimi tekmami. Damjan je nastopil odlično, le točka mu je zmanjkala do devetega mesta. Kranjec je naredil dva kar dobra skoka. Tepeš je znova pokazal tisto, kar zna. Prevc se na tej skakalnici ni najbolje znašel," je povedal glavni trener slovenske vrste Matjaž Zupan