* Dvorana Stožice, gledalcev 8000, sodnika: Zdraevski (Makedonija), Collados (Francija).
* ACH Volley: Flajs 1, Lewis, van Dijk, Šket 16, Petković 2, Kamnik 4, Simac, Vinčič 2, Kovačević 4, Fabjan, Rašić 4, Jakopin 13.
* Zenit Kazan: Ball 5, Apalikov 5, Jegorčev, Pantelejmonenko, Tetjukin 9, Čeremesin, Priddy 9, Babšin, Abrosimov 9, Območajev, Babičev, Mihajlov 19.

Blejci so potihem upali, da bodo v tej sezoni, ko prvič igrajo v Stožicah, priredili finalni turnir najboljših štirih ekip. A krovna odbojkarska zveza CEV je za gostitelja izbrala italijanski Trentino, ACH pa nato pri žrebu ni imel posebne sreče, saj je dobil enega najtežjih možnih tekmecev, ruski Kazan. Rusi so bili v dvoboju z Blejci favoriti; nenazadnje so nekdanji evropski prvaki (2008), v prejšnjem medsebojnem obračunu, sicer že pred dvema letoma, pa so bili ruski odbojkarji dvakrat boljši.

Domači strateg Igor Kolaković je pomembno tekmo začel s postavo Andrej Flajs, Alen Šket, Matevž Kamnik, Dejan Vinčič, Milan Rašić in Vid Jakopin. Začetek je bil za domače obetaven. Rusi so sicer povedli, toda do izida 6:6 si niso ustvarili večje prednosti. Nato pa so odbojkarji Zenita stopili na plin. Siloviti udarci Maksima Mihajlova, Sergeja Tetjukina in Reida Priddyja so vse pogosteje našli cilj. Razlika je narasla, najprej na 8:12, nato je bilo že 10:16 pri prvem tehničnem odmoru. Toda Blejci se še niso predali. Najprej je za približanje poskrbel Šket z asom, nato je Jakopin znižal na 15:17, Šket pa na 16:18. A vselej, ko so domači odbojkarji prišli na dve ali tri točke zaostanka in se je zdelo, da bi lahko ujeli tekmece, je Zenit spet dvignil ritem in se odlepil. Zadnjič so Blejci zapretili pri 19:22, ubranili še prvo zaključno žogo, Aleksander Abrosimov pa je nato Zenitu priigral prvi niz.

V uvodu drugega so Blejci prvič na tekmi povedli. Toda 2:0 je pomenilo znak za odločen napad Zenita, ki je ekspresno spremenil zaostanek v vodstvo s 6:3. Kolaković je skušal potek igre spremeniti s polminutnim odmorom, vendar pa ni pomagalo. Rusi so narekovali potek tekme, domači odbojkarji pa so se sicer pogumno borili, pa vendar morali priznati premoč tekmecev. Pri izidu 6:11 je trener Blejcev skušal še z menjavami, na igrišče je poslal Vlada Petkovića in nato še Uroša Kovačevića. Rusi pa so bili premočni. Bodisi pri silovitem začetnem udarcu Lloya Balla ali pa pri nekaj maratonskih točkah, ki so sicer navdušile občinstvo, praviloma pa so se končevale v rusko korist. Ob drugem tehničnem odmoru (9:16) je bila ruska premoč že očitna, največ težav je povzročal Nikolaj Apalikov, zaostanka 11:19 in 13:21 pa ACH ni mogel nadoknaditi. Po dveh zaporednih napakah gostov je bilo na semaforju sicer še 16:21, upanje domačih pa so Rusi hitro pogasili in izkoristili drugo zaključno žogo za zmago s 25:18.

V tretjem nizu je bilo videti, da se bo ponovila zgodba iz prvih dveh. Rusi so povedli in tudi na prvi tehnični odmor odšli s tremi točkami naskoka, toda nato se je izkazal Kovačević. Dve točki zapored sta pomenili tudi prvo domače vodstvo po dolgem času. Prebudili so se tudi navijači, vendar sta bili dve točki naskoka (10:8 in 12:10) premajhna zaloga za Zenit. Blejce so ujeli pri 12:12, nato je bil izid še trikrat izenačen, Jakopin je vmes poskrbel za tesno vodstvo s 15:14, ki pa je bilo zadnje blejsko na tekmi. Kajti Zenit je nato spet pokazal nekaj vrhunskih potez, Priddy je dosegel dve pomembni točki zapored, pri izidu 16:20 pa je bilo upov ACH-ja, da bi osvojil vsaj niz, konec. Zenit je domače dotolkel s servisi in napakami Blejcev pri sprejemu in po slabi poldrugi uri so morali slovenski prvaki čestitati Zenitu za gladko zmago.

Zmagovalec blejsko-ruskega dvoboja se bo v četrtfinalu 2. in 9. marca za uvrstitev na zaključni turnir pomeril z zmagovalcem tekme med belgijskim Randstadom Roeselarejem in poljsko ekipo Skra Belchatow.