Tri tedne pred napadi so osumljenci prileteli iz Londona v New York. Domnevno naj bi izvedli nadzor nad WTC-jem, Belo hišo, Pentagonom in sedežem Cie.

Deset dni zatem naj bi odpotovali v Los Angeles, kjer so se nastanili v hotelu v neposredni bližini letališča. Hotelsko osebje naj bi preiskovalcem povedalo, da so v sobi videli pilotske uniforme in računalniške izpise imen pilotov, številk letov, časov in pošiljk, naslovljenih na Sirijo, Afganistan, Jeruzalem in Jordanijo.

10. septembra, dan pred napadom, so imeli letalske karte za let American Airlinesa iz Los Angelesa v Washington, vendar jih ni bilo na krovu letala. Naslednji dan je bil ugrabljen prav Boeing 757, s katerim so teroristi izvedli napad na Pentagon. Osumljenci Meshal Alhajri, Fahad Abdulla in Ali Alfehaid so takrat leteli nazaj v London in nato v Katar. Njihova trenutna lokacija ni znana.

Preiskovalci pa iščejo še Mohameda Al Mansoorija, četrtega moškega, ki naj bi domnevno podpiral te teroriste med bivanjem v ZDA. Moški iz Združenih arabskih emiratov je takrat živel v Los Angelesu, tudi za njim pa so preiskovalci izgubili vsako sled.

Podrobnosti so se kot ameriški tajni dokument pojavile na spletni strani WikiLeaksa. Dokument o Al Mansooriju navaja: "Gospod je trenutno predmet preiskave FBI glede vpletenosti v napade 11. septembra 2001. Osumljen je pomoči ljudem, ki so izvedli napad, in nadzora ciljev ter zagotavljanja podpore teroristom."