Kljub temu gre še vedno za izjemno zahtevno nalogo, saj spada Zenit med najboljše in najbogatejše kolektive stare celine, med katere pa se je v zadnjem obdobju naselil tudi ACH.

Ker je sistem tekmovanja v odbojkarski ligi prvakov znova nekoliko spremenjen, v izločilnih bojih ni več pomembno s kakšno razliko zmaga katero od moštev, ampak v četrtfinale direktno vodita le dve zmagi na dveh tekmah. V kolikor vsaka ekipa slavi na eni tekmi, pa se ne glede na razliko v nizih igra dodatni zlati niz, ki določi potnika v nadaljnje tekmovanje. S tem so v prednosti na papirju slabše ekipe, saj jim je za napredovanje dovolj minimalna zmaga pred domačimi navijači in osvojeni zlati niz na povratni tekmi, četudi to izgubijo z gladkih 0:3, kar bi bilo po starih pravilih nemogoče. Takšen sistem sicer ne bi zbujal kaj prida polemik, če ne bi še v skupinskem delu tekmovanja veljali povsem drugi principi, kjer je bila ključna razlika v nizih, s čimer je bilo kar nekaj moštev, ki so bili prvi v skupini, a so imeli hkrati manj zmag kot drugouvrščeni ali celo tretjeuvrščeni.

Na ta račun je padlo že kar nekaj kritik, na nelogičnosti pa je opozarjal tudi trener ACH Volleyja Igor Kolaković, ki pa je svojo pozornost že usmeril proti drevišnjemu tekmecu. "V vrhunski odbojki ni skrivnosti. Tekmeca lahko posnameš, ne moreš pa vselej razbrati kakšno taktiko bo ubral," je dejal črnogorski strateg na blejski klopi in v nadaljevanju primerjal oba kolektiva: "Gre za ekipi s povsem različnima pristopoma. Kazan je močnejši v bloku in pri servisu, mi smo bolj tehnično naravnani. Fizično nismo tako močni, upam pa, da bomo svojim navijačem ponudili boljšo predstavo kot v zadnjem krogu proti poljskemu Jastrzebskemu."

Blejska generalka na ruskega prvaka v soboto v Innsbrucku ni uspela, saj je bil Hypo Tirol boljši s 3:2 (Brazilec Costa da Silva je Blejcem zabil kar 39 točk!), a je Kolaković ponudil odmor nekaterim nosilcem. Tako je spočil podajalca Dejana Vinčića in sprejemalca Vida Jakopina, malo pa je igral tudi Alen Šket. Še najbolj se je izkazal kapetan Andrej Flajs (24 točk), ki je bil v zadnjem času deležen nekaterih kritik, pred spopadom s Kazanom pa je povedal: "V zadnjem mesecu smo nanizali tri poraze, a smo ekipa, ki rada zmaguje, zato upamo, da bomo jutri s tem nadaljevali, čeprav nas čaka zelo težka preizkušnja, ker nasprotnik igra na najvišjem nivoju. So večkratni ruski prvaki in zmagovalci lige prvakov, kar vse pove o moči Zenita."