Z izbiro tekmeca je Zavec jasno nakazal, kam cilja. Na ameriški trg, saj si odločno želi, da bi postal prepoznaven tudi na ozemlju, od koder prihaja večina najboljših boksarjev na svetu.

"Verjetno še niste bili na tiskovni konferenci boksarjev, na kateri ni bilo prisotnega nobenega glavnega akterja. Toda oba boksarja sta trenutno sredi največjih priprav na dvoboj za naslov svetovnega prvaka, zato se bosta oglasila prek videokonference," je uvodoma pojasnil Ulf Steinforth, menedžer Dejana Zavca, ki pa ni želel razkriti, kakšen bo denarni sklad dvoboja.

Prvi je dobil besedo 34-letni Paul Delgado: "Od 13. leta naprej sem sanjal, da bom nekoč boksal za naslov svetovnega prvaka. Uresničile so se mi sanje. Lansko leto je bilo v moji športni poti prelomno, saj sem razvil ogromno novih spretnosti." Delgado bo pripotoval v Slovenijo 13. februarja. "Kaj vem o Dejanu Zavcu? Da je svetovni prvak in da je številka ena po verziji IBF. Torej več kot dovolj, da bom izjemno motiviran," je odgovoril Delgado, ki je v boksarskem svetu znan po vzdevku Resnica (The Truth). "Glede na vzdevek Delgada si želimo, da bo Zavčev tekmec dejansko pomenil resnico o karieri svetovnega prvaka. Upam, da bo Dejan po tem dvoboju prodrl na ameriški trg ter da bo uresničil svoje sanje," je na temo vzdevka Paula Delgada odgovoril Steinforth.

Najboljši športnik Slovenije (30 zmag, 1 poraz) in Slovenec leta se je javil iz Nemčije, bil pa je v družbi trenerja Dirka Dzemskija in kondicijskega trenerja Tomija Jagarinca. "Zelo veliko mi pomeni, da se bom prvič v karieri boril z Američanom. Šlo bo za nekakšen vstopni vizum v naslednje dvoboje. Gre za korak k prepoznavnosti onstran luže. Sicer nasprotnika zelo spoštujem. Gre za tehnično izjemno dodelanega boksarja, ki boksa tipično ameriško. Se pravi z veliko provokacijami, gibanja in posledično dobro organiziranimi protinapadi," je dva meseca mlajšemu tekmecu polaskal Dejan Zavec ter dodal: "Zelo sem vesel, da priprave potekajo brez zapletov. Nimam nobenih poškodb in pretiranih bolečin."

Zavec bo pripotoval v Slovenijo teden dni pred dvobojem, v tem času pa bo večino časa preživel na Ptuju, kjer bo imel zadnje priprave pred stožiškim dvobojem. Predsednik organizacijskega odbora Davorin Lampe je pojasnil, da bodo vstopnice na razpolago od petka, 4. februarja, od 12. ure naprej v Eventimovih prodajalnah. Na voljo bo dobrih 6000 vstopnic (cena bo od deset evrov naprej), saj jih je bilo 6000 rezerviranih.

Da bo 18. februarja v Stožicah rasla temperatura od 18. ure naprej, bosta pred vrhuncem večera poskrbela vsaj dva boksarska dvoboja. Najprej se bo predstavila najmlajša nemška svetovna prvakinja, 20-letna Christina Hammer, ki bo prvič branila naslov svetovne prvakinje po verziji WBO v srednji kategoriji. Za predigro pa bo poskrbel Slovenec Denis Simčič, mednarodni šampion v poltežki kategoriji po verziji WBF.