Vsaj po športni plati, medtem ko je bilo vse drugo v Hrastniku zelo gostoljubno. Da je bil dvoboj na pravem mestu, so dokazali gledalci, ki so OŠ narodnega heroja Rajka povsem napolnili.

"Zmaga ima nekoliko grenak priokus. Švicarke namreč v Hrastnik niso pripotovale s polno postavo. Pred dvobojem sem si želela, da bi krasnemu občinstvu pričarali razburljiv in kvaliteten dvoboj, v katerem bi bila zmagovalka Slovenija. Prepričana sem, da bi včeraj dvoboj dobili tudi, če bi Švicarke prišle v najmočnejši postavi," je po tekmi dejala Vesna Ojsteršek Drnovšek ter nadaljevala: "Švicarke so bile kvalitetno toliko slabše, da niti ne morem oceniti igre slovenskih igralk. Vsekakor pa jih lahko pohvalim s pristopom. V začetku marca nas v Belgiji čaka dvoboj proti domačinkam. V primeru zmage bomo v skupini zasedle drugo mesto, kar bi bil lep uspeh. Turkinje so namreč z azijskimi igralkami ta čas boljše."

Tudi slovenska reprezentanca v Hrastniku ni igrala v najmočnejši postavi, saj je manjkala Martina Safran, ki je imela v Franciji klubske obveznosti. Radeljčanka se bo reprezentanci znova pridružila konec februarja, ko bo tekmovala na MP Nemčije. V Dortmundu bodo nastopile še Jana Tomazini, Manca Fajmut in Alex Galič. "Skupnih priprav žal ne bomo imeli. Sama se bom v naslednjih tednih najbolj posvečala Manci Fajmut, ki jo bom obiskala na treningu," je pred februarskimi aktivnostmi povedala Vesna Ojsteršek.

Švica je bila včeraj tudi na jedilniku slovenske moške reprezentance, ki je tekmeca premagala v gosteh. Vendar po precej večji borbi, saj so varovanci Bojana Raka zmagali z najtesnejšim izidom. Slovenija je z izjemo Jana Žibrata igrala z B reprezentanco, pohvale pa si zasluži Štajerec Gregor Zafoštnik, ki je dobil igro posameznikov, skupaj z Maticem Slodejem pa še odločilno igro dvojic.

Tudi slovenska moška reprezentanca je nastopila brez prvega igralca Bojana Tokiča. Saarbruecken, kjer si služi kruh Tokič, je izgubil veliki derbi nemškega prvenstva. Pred domačimi navijači ga je premagala Borussia Dortmund, ki je nastopila brez številke ena svetovnega namiznega tenisa Tima Bolla. Tokič je moral z 2:3 priznati premoč nemškemu reprezentantu Patricku Baumu, potem ko je slovenski igralec vodil z 8:6 v odločilnem nizu. "Po porazu nisem bil razočaran. Igral sem zelo dobro, saj so padale bombe z vseh strani. Važno je, da pred odhodom v Katar in Dubaj nadaljujem z dobrimi igrami," je sporočil Bojan Tokič, ki se bo v arabski svet, kjer bo nastopil na dveh tekmah svetovnega pokala, odpravil 7. februarja.