Obračun med Planico in Vikersundom pa se je že preselil na splet. "Imamo največjo letalnico na svetu, toda Planica ima na Facebooku več prijateljev kot Vikersund. A ne za dolgo! Rastemo hitreje kot Planica in potrebujemo samo še 2000 prijateljev, da jo ujamemo. Nam lahko pomagate? Prosimo, povabite prijatelje, naj jim bo "všeč" Vikersund. Vojna se je začela," uporabnike nagovarjajo Norvežani, ko bodo tekme svetovnega pokala gostili od 11. do 13. februarja.

Stran Vikersunda na Facebooku lahko najdete tu.

Na Smučarski zvezi Slovenije so sprejeli izziv in sporočili: "Ker smo prepričani, da bo svetovni rekord v poletih trdno ostal v rokah Planice tudi po tekmi svetovnega pokala, ki je na sporedu prihodnji konec tedna v Vikersundu, pozivamo vse ljubitelje smučarskih skokov in planiškega praznika, da postanejo oboževalci Facebook strani Planice in tako postavimo še en mejnik, ki ga ne bodo mogli preseči."

"Prepričani smo, da nam bo skupaj uspelo in bomo do prihodnjega tedna zbrali vsaj 20.000 novih oboževalcev. Med vsemi oboževalci bomo 20. februarja 2011 izžrebali srečneža, ki bo na letošnji finale svetovnega pokala, ki bo v Planici od 17.-20. marca lahko odpeljal še deset svojih prijateljev," so še sporočili.

Stran Planice na Facebooku lahko najdete tu.