Tudi v letošnjem letu so bili z redkimi izjemami v ospredju slovenski tekmovalci. V ženski konkurenci diplomatk je bila najboljša Leena Jerančič s finskega veleposlaništva, za njo pa sta se zvrstili Gabrijela Börc Smolič z ministrstva za gospodarstvo in direktorica blejskega turizma Eva Štravs Podlogar. V konkurenci nad 50 let je bila najboljša Vida Rudolf s korejskega konzulata.

V moški konkurenci je bil med mlajšimi politiki in diplomati najboljši Maksim Hripunov z ruskega veleposlaništvo, drugi je bil Janez Slabe s kmetijskega ministrstva in tretji Ville Cantell s finskega veleposlaništva. Dobro se je s šestim mestom odrezal tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič. Med starejšimi kolegi pa je najbolj pripravljen nekdanji poslanec državnega zbora in minister Janez Drobnič, na drugo mesto se je zavihtel poslanec in tržiški župan Borut Sajovic, na tretje pa generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije Tone Jagodic.

Tudi letos je bil na Pokljuki evropski poslanec Lojze Peterle, ki zaradi bolezni ni nastopil, med vsakoletnimi nastopajočimi pa sta bila tudi politik Ivo Bizjak in zdajšnji evropski veleposlanik v Makedoniji Erwan Fouere, ki se vsako leto vrača v Slovenijo zaradi pokljuške prireditve.

V kategoriji gospodarstvenic je najboljšo kondicijo potrdila Tanja Tuš iz istomenskega celjskega trgovskega podjetja, za njo sta se zvrstili prosvetna delavka Breda Vovko in zobozdravnica Janja Sajovic. V izkušenejši konkurenci je bila najboljša Danijela Rus (Okna KLI Logatec).

Brez presenečenja pa se je razpletlo v moški konkurenci, kjer je prvo mesto zasedel lastnik blejske restavracije Čili in nekdanji veslač-olimpijec Jani Klemenčič. Za njim sta v cilj prišla Matej Ažbe (Vevance Tehnologie Europe) in Vinko Zupančič (Krka). Med starejšimi pa so se stopničk razveselili Brane Gričar (Gričar Bled), Srečo Kopač (LAR) in eden najbogatejših Slovencev Mirko Tuš.

Med udeleženci so bili še številni drugi znani tekmovalci, denimo nekdanji smučar tekač Ivo Čarman, oče sprinterja Matica Osovnikarja Ljubo Osovnikar in drugi. S pomembnimi imeni pa so bile napolnjene tudi tribune, saj si je tekmo ogledala tudi nekdaj najboljša slovenska biatlonka Andreja Grašič Koblar, ki je pomagala tudi pri podelitvah nagrad in priznanj najboljšim. Prireditelji so ob koncu že napovedali še posebej slovesno tekmovanje za naslednje leto, ko bo ta prireditev praznovala 20. jubilej.