Kolesarji Save so pod taktirko novega športnega direktorja Mateja Stareta dobili priznanje že s povabilom, dirka prve kategorije UCI pa bo kot dober trening za vodje Kerkeza, Švaba in Mezgeca ter učenje za mlade. Na petdnevni dirki ob najmočnejših italijanskih ekipah nastopata tudi hrvaški ekipi Loborika in Meridiana Kamen Pazin, ki ju vodita slovenska strokovnjaka Srečko Glivar in Vinko Polončič, v katerih vozita tudi slovenska kolesarja Andrej Omulec in Blaž Bonča.

V nedeljo se z enodnevno VN Overture kolesarske marseljeze v Marseillu začenja tudi sezona v Franciji, ki jo bosta odprla Jure Kocjan in Aldo Ino Ilešič. Sta člana ameriške ekipe Team Type 1. Prav za njiju bo preskok eden največjih. Šestindvajsetletni Kocjan je lansko sezono končal celo kot peti slovenski kolesar na svetovnih lestvicah (Brajkovič, Bole, Špilak, Božič), prvič je bil med izbranci Martina Hvastije na svetovnem prvenstvu v Avstraliji (48. mesto), prestop v ameriško ekipo pa je bil prelomen tudi zaradi možnosti nastopa na največjih dirkah, saj ima ekipa licenco Pro kontinental. Mesto v ekipi pa mu je ob slovesu zmagovalca belgijske klasike Pino Cerami s priporočilom odprl tudi Ptujčan Aldo Ino Ilešič, ki že dve leti sprinta za to "diabetično" ekipo. "Zaenkrat je v novi ekipi vse tako, kot mora biti. Imeli smo nekaj skupnih priprav v Toskani, vendar nimam občutka, kako dobri smo. Brata Efemkin, ki sta prej vozila ob Valjavcu v Ag2r, Bertogliati in Bodrogi, sta zvezdnika, midva z Ilešičem pa naj bi bila na prvih dirkah vodje ekipe. Tudi na Etoile des Besseges naslednji teden," je Jure Kocjan omenil uvodni tekmovalni koledar z dirko, kjer je leta 2009 zmagal v tretji etapi, na njej pa bo začel sezono tudi lanski junak dveh etap Borut Božič v dresu ekipe Vacansoleil.

"Ekipa je tudi v ožjem izboru za nastop maja na italijanskem Giru, vendar skoraj ne verjamem, da bomo izbrani. Za dirki "WorldTour" Milano-San Remo in Tirreno-Adriatico nas niso vzeli, čeprav je bil opremljevalec proizvajalec prestižnih koles Colnago zelo razočaran in jezen. A že s tem, koliko se govori o nas, je del našega posla narejen. Sponzorji prihajajo iz farmacije kot proizvajalci elektronskih pripomočkov za bolnike z diabetesom, mi pa smo "promotorji" življenja na normalen način brez tveganja," je prepričan Kocjan.