Kot pojasnjujejo na Policijski upravi Ljubljana, zaradi varstva osebnih podatkov policija ne more odgovarjati na vprašanja, ki so vezana na konkretne fizične osebe.

Potrjujejo pa, da policija vodi predkazenski postopek zoper več oseb. "Predkazenski postopek je bil uveden zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjeno uradno pregonljivo kaznivo dejanje s področja gospodarske kriminalitete na škodo zavarovalnice Vzajemne," navaja ljubljanska policijska uprava.

S tem v zvezi so opravili več hišnih preiskav na območju Slovenije, "kjer so bili zaseženi predmeti, ki so pomembni za predkazenski postopek". Zaradi nadaljnjih postopkov policije in zaradi zavarovanja samega predkazenskega postopka in morebitnega kazenskega postopka v nadaljevanju, pa policija več informacij ne more posredovati.

Po informacijah časnika Delo naj bi preiskave segale v čas, ko je bil predsednik uprave Marko Jaklič in za njim Boštjan Aver. Henigman je bil v času, na katerega naj bi se nanašala preiskava, drugi član uprave Vzajemne, Hvala pa direktor oddelka za informacijsko tehnologijo, pozneje pa tudi član uprave.

Preiskavi pri Henigmanu in Hvali naj bi policija opravila zaradi domnevne zlorabe položaja v Vzajemni, povezane s projekti informacijske tehnologije v letih 2005 in 2008. V odredbi pristojnega preiskovalnega sodnika pa naj bi bile menda odrejene hišne preiskave še pri nekaterih drugih ljudeh v podjetjih, ki so glede informacijske tehnologije poslovala z Vzajemno, še navaja časnik.

Kot je poročal Pop TV, je Henigman preiskavo že potrdil. Hkrati omenjena televizija navaja, da naj bi hišno preiskavo opravili tudi pri nekdanjemu članu uprave Petru Pustatičniku in da je trojica osumljena, da naj bi s podpisom domnevno spornih pogodb Vzajemno oškodovala za več kot milijon evrov. Domnevno sporni posli naj bi segali v leti 2007 in 2008, šlo pa je za nabavo informacijske tehnologije pri podjetjih Geacomm in Normacom.