Nedelja, 30. januarja

V Adis Abebi se bo začelo 16. zasedanje Afriške unije, ki se ga bo udeležil tudi francoski predsednik Nicholas Sarkozy.

Od nedelje pa vse do petka 11. februarja bodo na svoj račun prišli otroci, za katere Mestna občina Ljubljana že tretje leto zapored pripravlja festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Festival bo na 32 prizoriščih v Ljubljani ponudil 92 brezplačnih prireditev. Letošnja novost pa je tudi "Bobrov dnevnik", ki bo otrokom omogočal podoživljanje predstav in filmov, ki si jih bodo ogledali.

Ponedeljek, 31. januarja

S poslanskimi vprašanji predsedniku vlade in ministrom se bo začelo prvo letošnje redno zasedanje državnega zbora. Poslanci imajo na dnevnem redu 31 točk, toda večina je takih, pri katerih se bodo zadržali manj kot uro. Tako načrtujejo, da bodo zasedanje končali že v petek.

Torek, 1. februarja

Poslanci bodo znova odločali o ustanovitvi občin Ankaran in Mirna. Sodeč po najavah časa, ki ga nameravajo posamezne poslanske skupine porabiti za razpravo, pa je osrednja tema tega januarskega zasedanja "udbovska" novela arhivskega zakona. O predlogu vlade, da bi nekoliko omejili javno dostopnost do dokumentov o obveščevalni in protiobveščevalni dejavnosti nekdanje službe državne varnosti, bo razpravljal odbor za kulturo, ki mu predseduje poslanka SD Majda Potrata. Državni zbor pa namerava o tej noveli zakona, ki mu ostro nasprotuje opozicijska SDS, odločiti v petek. Za razpravo je predvidenih kar 6 ur.

V Klubu Cankarjevega doma bo nastopila mednarodna džezovska zasedba Crossfront, ki jo sestavljajo Jure Pukl (tenorski saksofon, basovski klarinet), Bastian Stein (trobenta, krilovka), Pablo Held (klavir), Mike Janisch (bas) in Ernesto Simpson (bobni). Gre za zasedbo priznanih glasbenikov, prejemnikov odmevnih nagrad, ki so se kalili v soigri z znanimi imeni in pri številnih mednarodnih glasbenih projektih.

Sreda, 2. februarja

V državnem zboru bodo poslanci večino časa namenili drugemu branju zakonov o socialnem podjetništvu in o ugotavljanju katastrskega dohodka.

Četrtek, 3. februarja

Državni zbor marsikdaj deluje kot ponavljalnica. Tako bo drugič obravnaval zakon o zemljiški knjigi. Potem ko je "notarski" zakon pravosodnega ministra Zalarja o zemljiški knjigi padel pri ponovnem glasovanju zaradi veta državnega sveta, so skoraj enakega - razlika je le v tem, da vlaganje zemljiškoknjižnih predlogov ne bo monopol notarjev - vložili poslanci SDS. Ti so zahtevali tudi novo splošno prvo obravnavo, čeprav je bilo v državnem zboru o zemljiški knjigi že vse večkrat povedano. Če predlog ne bo dobil večinske podpore, je za njim že vložen nekoliko popravljeni Zalarjev zakon.

Petek, 4. februarja

Svetovni dan boja proti raku. Vsako leto po svetu za rakom zboli več kot 12 milijonov ljudi, 7,6 milijona jih zaradi raka umre.

Sobota, 5. februarja

Iz Yukona se bodo številne pasje vprege pognale na tisoč milj dolgo mednarodno dirko "Yukon Quest", ki jih bo skozi divjino vodila do Fairbanksa na Aljaski.