O Mitrovićevi bolezni in peripetijah okoli Pink Slovenija smo v Dnevnik.si že poročali.

Kot je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug povedal zdravnik Nikola Milinić, ni dvoma, da je bil Mitrović zastrupljen. Sam je sicer poslovneža konec decembra sprejel v bolnišnico v Beogradu, Mitrović pa je bil tedaj v zelo slabem stanju.

V medijih so se takoj zatem pojavila ugibanja, da je bilo slabo stanje Mitrovića lahko posledica uživanja mamil, ali pa celo levkemije, raka ali okužbe s hivom. Toda preiskave v Nemčiji so te sume zdaj ovrgle, je še povedal doktor Milinić.

Zdaj bi morala primer raziskati policija in tožilstvo, ki bi morala ugotoviti, kdo stoji za poskusom zastrupitve lastnika največje medijske hiše v jugovzhodni Evropi, so pozvali na televiziji Pink.

"Sem na dobri poti do popolne ozdravitve, vendar bo zadeva predana policiji, ki bo proučila ali so me res zastrupljali. Raziskave v Nemčije so namreč pokazale, da sem užival zadevo, ki mi je uničila imunski sistem in s tem tudi zdravje," je dejal Mitrović.

Dodal je, da je "imel dovolj časa, da preveri in odkrije stvari, ki so se dogajale v družbi in okoli njega, in katerih se ni zavedal".

"Imam stenograme, zato vem, kaj so ljudje govorili o meni. Ko se vrnem v Beograd bom odpustil okoli sto ljudi, ki so o meni širili trače. Zveste delavce pa bom nagradil. Neresnične so tudi govorice in medijski napadi, ki so jih izvajali name zaradi Pinka v Sloveniji. V Sloveniji imamo vsak dan boljšo gledanost. Za zlobne ljudji, ki so čakali, da zbolim, da bi lahko sprožili medijske in druge kampanje zoper mene, je bolje, da se me v prihodnje izogibajo."

Nelatere ukrepe je Mitrović podal že iz bolniške postelje. Med drugim njegov bližnji sodelavec Zlatko Krmpotić ne sme vstopiti v prostore Pinka.