"Z Miletom sva se srečala, se pogovorila in name je naredil vtis. Vsekakor sem zadovoljen, da smo ga pripeljali v klub, saj nam lahko veliko pomaga. S svojim imenom, ugledom, izkušnjami, pripadnostjo klubu in tudi dejstvom, da ima za seboj navijače. Podobno razmišljajo tudi igralci, ki se zavedajo, da bodo sodelovali z uglednim nogometašem. On jim bo lahko tudi pomagal pri nadaljnji karieri, saj ima v Evropi številna poznanstva. Vsekakor pa se bo moral za uspeh tudi Mile vklopiti v kolektiv, vsi bomo morali delati le v interesu kluba. Upam si trditi, da vsi mi, od direktorja Sanela Konjevića, Aleša Čeha, Martina Magistra, pa zdaj Ačimovića s svojim razmišljanjem spadamo skupaj in da bomo podpirali drug drugega. S tem pa omogočili, da bodo navijači ponosni na nas," je dejal Kosič, ki tudi meni, da je za Ačimovića trenutek, da prevzame mesto športnega direktorja, idealen.

"Klub je trenutno v vseh pogledih vrhunsko urejen. Stanje je mnogo boljše kot ob mojem prihodu. Vse se tudi kaže v vzdušju na treningih. Za to ima zasluge predvsem Izet Rastoder, ki nam je zagotovil odlične pogoje. Prepričan sem, da se bo to pokazalo tudi v rezultatih," je optimistično razpoložen Kosič, ki bo 5. februarja svoje fante odpeljal na priprave v Turčijo. V kakšni sestavi, trener še ne ve natančno, saj upa, da bo do konca prestopnega roka dobil poleg Saše Ranića še kakšno kakovostno okrepitev:

"V tem trenutku je pravo okrepitev težko dobiti. Bili smo blizu dogovora z dvema Argentincema, a sta njuna prestopa v zadnjem trenutku padla v vodo. Na preizkušnji je tudi Srb, ali bo ostal, bomo šele videli. Ne glede na to pa verjamem, da bomo v spomladanskem prvenstvu kazali mnogo boljše predstave, kot smo jih jeseni."