Predvsem Peter Mankoč je na prireditvi opozoril na po njegovem mnenju nesprejemljiv način organizacije prireditve, ki je bila ne le prepozno, ampak tudi dogodek ni bil organiziran na način, ki se za najboljše plavalce v državi spodobi. "V preteklosti je to že bil svečan dogodek, ki res nekaj pomeni. Že lani je bilo grozno in predvsem do mlajših plavalcev to vse skupaj ni pošteno," je med drugim povedal Mankoč.

"Priznanje je seveda priznanje in glede na vse močnejšo konkurenco v Sloveniji mi seveda veliko pomeni. Seveda pa se pridružujem Petrovemu mnenju. Pred nekaj leti je bilo vse bolj svečano, prireditev je pomenila veliko več. Že lani je bila prireditev organizirana nekako na hitro, letos je še slabše in upam, da bo prihodnje leto boljše," pa je po podelitvi povedala Klinarjeva.

Nagrade za najboljša trenerja v članski kategoriji sta prejela trenerja Klinarjeve in Mankoča Miha Potočnik in Dimitrij Mancevič.

Najboljša plavalca v mladinski kategoriji sta varovanca Gorazda Podržavnika (Fužinar Ravne) dvakratna mladinska evropska prvakinja Tjaša Oder in Staš Slabe, med kadeti pa Radovljičanka Špela Perše, ki jo trenira Aleš Rebec in Triglavan John Peter Stevens, ki ga v vodi usmerja Luka Berdajs.

Posebno plaketo za dolgoletno uspešno delovanje in sistematično-znanstveni pristop pri razvoju plavanja v Sloveniji je prejel dr. Venceslav Kapus, posebno plaketo za dolgoletno delo v plavanju pa je PZS podelila Juretu Šušteršiču iz plavalnega kluba Branik.