Čeprav je z 18 leti najmlajši, je Peter Prevc znova pokazal svojo nadarjenost, pogum in izjemno psihično trdnost, s katero stopnjuje kakovost skokov in izboljšuje uvrstitve tudi v najtežjih razmerah. V soboto je z 11. mestom izenačil svojo najboljšo uvrstitev kariere v svetovnem pokalu, včeraj v močnem sneženju pa je bil 12., kamor je napredoval s 24. mesta po prvi seriji. "V soboto sem imel nekaj težav v kvalifikacijah, na tekmah pa je bil vsak dan en skok zelo dober in eden malce slabši. Na Poljskem je užitek skakati. V primerjavi z 11. mestom v Innsbrucku sem tu bolj užival, saj Poljaki veliko bolj navijajo za vse skakalce kot v Avstriji," je povedal Peter Prevc.

Če so Slovenci v soboto s Prevcem kot edinim finalistom tarnali, da so imeli smolo z vetrom, so imeli včeraj v težkih razmerah nekaj sreče. Točke sta osvojila tudi Jernej Damjan za 14. mesto (16. po prvi seriji) in Jurij Tepeš za 24. (12. po prvi seriji), potem ko je po njunih nastopih kazalo, da bosta celo trepetala za uvrstitev v finale.

"Ko se je v soboto obrnil še veter, je bilo zelo težko priti v finale tistim z nižjimi številkami, včeraj pa se nam je izšlo bolj po pričakovanjih. V težkih razmerah smo se znašli dobro. Prevc je v Zakopanah pokazal zelo lepe skoke in še enkrat potrdil, da zna veliko izvleči tudi v težkih razmerah z vetrom v hrbet. Vesel sem tudi točk Damjana in Tepeša. Mogoče smo potrebovali kakšno tekmo več, da smo pokazali, kar znamo in gremo lažje naprej," je povedal slovenski selektor Matjaž Zupan, ki je najbolj zaskrbljen zaradi forme Kranjca. "Škoda, da Robiju v soboto ni uspelo priti v finalno serijo, saj bi s tem malo popravil samozavest. Ni več tisti pravi, zmanjkalo mu je tekmovalnega naboja in zaupanja vase, zato ni več potrebne mehkobe v skoku. Potrebuje umirjen trening," je dodal Zupan, ki bo moral ukrepati hitro, da Kranjca vrne v formo, saj prihajajo tekme v poletih, za katere je specialist. Naslednji tekmi svetovnega pokala bosta v Willingenu in Klingenthalu, ki sta že mali letalnici, saj so na teh napravah možni skoki vse do 150 metrov, nato pa štiri tekme v poletih v Oberstdorfu in Vikersundu. Slovenci bodo imeli na treh postajah nemške turneje pravico nastopa s kar sedmimi tekmovalci.

Poljski navijači, ki so zapolnili vse kotičke na stadionu in okrog njega, so včeraj rajali ob novi zmagi, vendar na vrhu zmagovalnega odra ni bil petkov junak Adam Malysz (po doskoku v prvi seriji je padel in je moral na pregled v bolnišnico, saj vse kaže, da si je poškodoval koleno), ampak prvič v karieri 23-letni Kamil Stoch, ki je vodil že po prvi seriji. "Več si ne bi mogel želeti. Vedno sem sanjal, da bom prvo zmago dosegel na skakalnici, na kateri sem pravzaprav zrasel. Z najboljšimi skoki sezone sem prišel do največjega uspeha kariere," je povedal ljubitelj računalniških igric Kamil Stoch, doma prav iz Zakopanov, kateremu sta družbo na zmagovalnem odru delala Norvežan Tom Hilde (na stopničkah že petič v letošnji sezoni) in Nemec Michel Uhrmann (prvič po letu 2007). Mrkih obrazov so bili Avstrijci, saj je bil še najboljši na sedmem mestu vodilni v svetovnem pokalu Thomas Morgenstern, ki je bil po prvem skoku šele 18. Sobotno tekmo je z zmago zaznamoval štirikratni olimpijski prvak Švicar Simon Ammann.