"Pred dvobojem v Velenju sem bila precej vznemirjena. Veliko treniram, a sem na tej poti osamljena. Težko je bdeti sama nad sabo. Zato sem potrebovala potrditev, če sploh delam dobro. Dvoboj proti Južnokorejki je to potrdil, pa čeprav bi ga lahko obrnila sebi v prid, saj sem bila na pragu zmage. Nadaljevala bom v tej smeri," pravi ena najboljših slovenskih igralk zadnjega desetletja ter dodaja, "predvsem potrebujem dvoboje. Le-ti mi lahko povrnejo samozavest. Zato bom v naslednjih mesecih več tekmovala na mednarodnih prvenstvih."

"Kaj me je vrnilo v reprezentanco? Misel na olimpijske igre. Ne bi si dopustila, da bi si pri 35 letih očitala, da nisem storila vsega, da bi se uvrstila na največje tekmovanje na svetu. Čutim se sposobno tega preboja," je v Velenju razložila Martina Safran, ki bo letos stara 30 let. "Menim, da imam prihodnje leto januarja možnosti na evropskih kvalifikacijah ali marca na svetovnih. Pripravljena sem veliko vložiti, da bom na teh tekmah najbolje pripravljena."

Ta čas glavna težava Martine Safran je nezadovoljstvo nad delodajalcem. Drugo leto zapored si namreč služi kruh v Franciji, kjer igra za Saint Quentin. "Lani sem imela zelo slabo sezono in sem dobila le okrog 15 odstotkov dvobojev. Iskala sem nov klub, a ga nisem našla. Zato so mi v klubu ponudili drugačno pogodbo, ki sem jo pač morala sprejeti. Šest do osem dvobojev bom igrala za prvo ekipo v najmočnejši ligi, deset pa za drugo ekipo, ki tekmuje v tretji ligi. Ti dvoboji po kakovosti niso najmočnejši. Povrhu se v Franciji liga igra ob torkih, kar je precej neprijetno," je pojasnila težavo Martina Safran.

Potem ko je pred tremi leti končala z nastopi za reprezentanco, je Martina Safran zmanjšala število treningov. "Vadila sem petkrat do šestkrat tedensko, kar pa je precej premalo. Ob takšnem številu treningov lahko govoriš bolj o rekreaciji. Vse to me je pripeljalo do tega, da v namiznem tenisu nisem več uživala, temveč sem se bolj jezila. Edina pozitivna stvar je bila, da sem se resneje lotila študija, saj mi sedaj na pravni fakulteti manjka le še en izpit, da izpolnim pogoj za vpis v četrti letnik. Lanskega februarja sem se odločila, da je potrebno nekaj storiti. Ali se z namiznim tenisom ukvarjati profesionalno ali vse skupaj pustiti. Sedaj je slika drugačna. Posla sem se spet lotila profesionalno," je ponosno razložila Martina Safran, ki si želi v prihodnji sezoni kruh služiti v Italiji. Pri tem veliko stavi na pomoč nekdanjega slovenskega članskega selektorja Jožeta Urha, ki je z ženo Andrejo Ojsteršek Urh pri sosedih izjemno cenjen.

Poleg vrnitve Safranove v reprezentanco je največja novost v slovenskem ženskem namiznem tenisu tudi vrnitev Vesne Ojsteršek Drnovšek, ki je prevzela mesto članske selektorke. "Kot igralke se je ne spominjam. Vem le, da je bila nekoč odlična igralka, ne vem pa niti, kakšen slog igre je imela. Dogovorili smo se, da moram v Sloveniji odigrati dva domača turnirja in državno prvenstvo," je zaključila Radeljčanka.