"Te kolajne sem celo bolj vesel kot prve, čeprav ne vem, zakaj. Tokrat ni nobenega grenkega priokusa, pravzaprav sem dosegel največ, kar sem lahko. Občutek je enkraten, saj sem z dvema kolajnama drugi najuspešnejši tekmovalec prvenstva. Finale sem sicer zgrešil za las, Schoch je bil boljši za 24 stotink. Mogoče tudi zaradi tega, ker je bil bolj spočit, saj v paralelnem veleslalomu sploh ni nastopil," je pred odhodom na dopinško kontrolo dejal 24-letni Celjan Rok Marguč, ki je v boju za tretje mesto premagal Avstrijca Andreasa Prommeggerja.

Po obveznostih, ki so ga čakale po novem uspehu, se je razgovoril: "Moje vožnje so bile tokrat kakovostnejše, lepše in bolj tekoče. V našem taboru nismo bili veseli odpovedi v petek zaradi premočnega vetra, toda sam si nisem belil glave s tem, kot si jo je moj oče, ki je tudi moj trener. On je neuspešno zahteval, da postavijo drugačno progo od tiste, ki so jo nekateri v petek prevozili, jaz pa ne. Zbral sem se, pred kvalifikacijami se nisem dobro počutil, bil sem omotičen. Počutje se je nato iz vožnje v vožnjo popravljalo, vožnje so bile vse boljše. Le v polfinalu sem storil eno manjšo napako, ki mi je očitno odnesla boljšo uvrstitev. Verjamem, da bi bil tudi Karlu enakovreden. A vseeno moram biti zelo vesel, dveh kolajn tudi v sanjah nisem pričakoval," je bil zadovoljen Marguč, ki je v izločilnih bojih izločil Šušteršiča in Švicarja Kasparja Fleutcha.

Kaj mu bosta dve kolajni prinesli v nadaljevanju kariere, 24-letni Celjan ne razmišlja. Vse obrobne stvari prepušča očetu, sam le dobro ve, da se domov vrača s 5600 evri. Za srebro je dobil 3600 evrov, za bron pa 2000 evrov nagrade, ki so enake kot v svetovnem pokalu. Marguč, ki ne trenira z reprezentanco, ampak vadi pod vodstvom očeta Metoda, uspeha v Španiji ni proslavljal, saj ga je že takoj po tekmi čakala dolga pot z avtomobilom v domovino. Doma bo imel številne obveznosti, sam pa že razmišlja o treningu na Rogli in naslednji tekmi svetovnega pokala 9. februarja v Južni Koreji, kjer bo poskušal unovčiti odlično formo.

Marguč je s svojimi rezultati povsem zasenčil dosežke drugih slovenskih reprezentantov. V soboto je deseto mesto zasedel Žan Košir, 13. Izidor Šušteršič in 16. Rok Flander. Košir, za katerega je bil tokrat v izločilnih bojih usoden Kanadčan Matthew Morison, se je dvakrat uvrstil med deseterico, za njim je najboljše prvenstvo, prav tako kot za veterana Šušteršiča, ki je dokazal, da še ni za staro šaro. Edino razočaranje je nekdanji svetovni prvak Rok Flander. V paralelnem veleslalomu se je moral zadovoljiti s 17. mestom, paralelni slalom pa je končal po prvi vožnji osmine finala in prizorišče zapustil z dvojnim zlomom dlančnice. "V prvi vožnji osmine finala sem z levo roko zapel v vratca, rezultat nesrečnega dogodka pa je dvojni zlom dlančnice in potrebna bo operacija. Želeli so me operirati že v Španiji, vendar sem se odločil, da se vrnem v domovino, kjer me čaka kirurški poseg," je po pregledu pri zdravniku povedal Rok Flander.

Pri dekletih je zmagala Norvežanka Hilde-Katrine Engeli, Slovenka Glorija Kotnik je zasedla 23., njena rojakinja Iva Polanec pa 42. mesto.