Nedeljski dvojni program so v Anterselvi pričele biatlonke z 12,5-kilometrsko tekmo s skupinskim startom. V elitni konkurenci najboljših 25 tekmovalk v svetovnem pokalu okrepljenimi še s petimi najbolje uvrščenimi na tekmah v Anterselvi, je nastopila tudi Gregorinova, ki je osvojila peto mesto in še izboljšala svoj najboljši letošnji izid.

Ihanka je že na petkovem sprintu s šestim mestom dokazala, da ji proge na Južnem Tirolskem zares ustrezajo. Danes pa se je še bolj kot na progi izkazala na strelišču, kjer je zadela devetnajst od dvajsetih tarč.

"Zares mi je všeč Anterselva in tu rada tekmujem, še posebno kadar osvojim takšen rezultat," se je smejalo slovenski biatlonki, ki pa je bilo tudi samokritična. "Nekoliko prepočasi sem streljala, da bi bila lahko še bolj konkurenčna. Preveč si želim biti natančna, zato tudi prvi strel sprožim dokaj počasi in šele ko je cev resnično usmerjena v središče. Ker tudi tekaško nisem bila najbolj razpoložena, sem vedela, da moram dobro ustreliti. Po zadnjem stoječem streljanju, sem dodala plin, saj je bila za menoj Neunerjeva, ki sem jo ves čas kontrolirala, obenem pa sem poskušala ujeti tekmice pred menoj. Žal sta bili Kuzmina in Bergerjeva na četrtem in tretjem mestu že precej oddaljeni in tudi zelo hitri, saj sta se prebijali v ospredje, zato sem v zadnjem delu malo popustila in pazila, da zadržim že pridobljeno peto mesto. Takšno pripravljenost si želim ohraniti tudi za naslednje nastope v ZDA," je po današnji tekmi dejala Gregorinova.

"To je fantastičen rezultat, ki pa bi bil lahko še boljši. Kot je Teja že sama ugotovila, je preveč izgubljala pri času, ki ga je prebila na strelišču. Vsaj dvajset sekund je šlo v nič samo tam. Vseeno sem zelo zadovoljen, naj kar nadaljuje v takšnem zaporedju: šesto mesto, danes peto, naslednjič četrto in tako naprej," je razkril recept za naslednje nastope njen trener Uroš Velepec.

Z izredno tekaško predstavo je več kot dvajset tisoč glavo množico navijačev navdušila Norvežanka Tora Berger. S četrto zmago zapored je potrdila sijajno tekaško formo in čeprav je zgrešila dve tarči, je samo v zadnjem krogu dohitela in prehitela tako Belorusinjo Domračevo, kot tudi Francozinjo Marie Laure Brunet. Slednja je z eno nepokrito tarčo po zadnjem strelskem postanku dohitela belorusko biatlonko, ki je zadela vseh dvajset tarč. Končni razplet je šel v prid Brunetovi, ki je končala na drugem mestu pred Domračevo na tretjem.

Nemcem štafetna preizkušnja v Anterselvi, Slovenci 12. (krajše)

Nemška moška biatlonska reprezentanca (1:10:17,2/7) je zmagala na današnji štafetni preizkušnji na 4x7,5 km za svetovni pokal v italijanski Anterselvi. Drugo mesto so osvojili Italijani (+18,6/9), tretje pa Norvežani (+28,2/8). Slovenska štafeta v postavi Klemen Bauer, Janez Marič, Vasja Rupnik in Jakov Fak je zasedla 12. mesto (+4:26,4/13).

Za zmagovito nemško štafeto so nastopili Christoph Stephan, Daniel Böhm, Arnd Peiffer in Michael Greis.