Mlajši od bratov Fourcade je slavil v sicer sončnem vremenu, a precej vetrovnih razmerah. Jakov Fak si je v sijajnem zaključku le priboril 24. mesto. Fak ni pričel prav obetavno. Po prvem obisku strelišča je imel v statistiki že tri zgrešene tarče. Dosežek je popravil na drugem streljanju leže, kjer je bil stoodstoten in s 27. mesta je napredoval za dve mesti. Po streljanjih stoje je moral še dvakrat zaviti v kazenski krog, vendar pa je v ciljnem sprintu prehitel Bolgara Krasimirja Aneva, fotofiniš pa mu je pokazal isti rezultat kot Rusu Jevgeniju Garaničevu, s katerim sta se za 24. mesto borila do zadnjega centimetra.

"Nimam besed za takšno tekmo. Ko zgrešiš tri tarče že po prvem streljanju, se ti podre celoten koncept in le še loviš tekmece pred seboj. Popolnoma ista napaka in tudi enak strelski dosežek kot v Oberhofu," ni mogel skriti razočaranja Fak.

Tudi njegov trener Uroš Velepec ni bil zadovoljen: "Prav jezen sem nanj. Na nastrelitvi sva se dogovorila, da bo v primeru vetra potrebno narediti korekcijo namerilne naprave vsaj za dva obrata. Ko je začel streljati, sem takoj videl, da je ni opravil in jasno je bilo, da bo kar nekaj strelov šlo v prazno, saj je pihalo že za štiri obrate. Še dobro, da so vsaj tiste tarče, ki so bile po zadete po robu, padle. Tekmovalec njegovega kova si enostavno ne sme privoščiti takšne napake in tu ne mislim na strelske napake. Uvrstitev med deseterico bi bila realna, če bi leže zadel tako, kot se od njega tudi pričakuje."

Z več kot 17 sekundami prednosti je Martin Fourcade dodal v svojo zbirko že četrto zmago v svetovnem pokalu. Kot je povedal na novinarski konferenci, je po neuspehu v sprintu posvetil več pozornosti streljanju, kar se mu je obrestovalo, saj je bil strelsko najuspešnejši izmed prve trojice (0,0,1,0). Po dve nepobeljeni tarči sta pustila Ferry in Šipulin. Slednjega je švedski biatlonec pustil za seboj v ciljnem sprintu za 0,4 sekunde, oba pa sta v zadnjem krogu potisnila na četrto mesto Avstrijca Daniela Mesotitscha.

Čeprav je bil danes uvrščen šele na 15. mesto, je Norvežan Tarjei Boe zadržal mesto vodilnega v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Na vsega šest točk zaostanka se mu je z devetim mestom približal lanski skupni zmagovalec in njegov reprezentančni kolega Emil Hegle Svendsen. Fak je 20. z 241 točkami.

Že pred to tekmo so se v štafeti pomerila dekleta. Rusinje Svetlana Slepcova, Ana Bogali-Titovec, Natalija Guseva in Olga Zajceva so zmagale, Švedinje so zaostale 57,1 sekunde, tretje pa so bile Nemke.

V nedeljo bo spored v Anterselvi v primerjavi z današnjim obrnjen. Ženske bodo začele ob 14.45 na 12,5 km s skupinskim startom. Deseto mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala bo branila tudi Teja Gregorin. Moški bodo tekmovali v štafeti, slovensko bodo zastopali Klemen Bauer, Janez Marič, Vasja Rupnik in Jakov Fak.