Vse je že kazalo, da z 39. zmago Batmana iz Wisle za svetovni pokal ne bo nič, saj je v finalu zaradi neučakanosti na odskočni mizi in preveč agresivnega odskoka naredil napako, zato je moral pristati že pri 128,5 metra (šele deveti izid serije), a je imel iz prvega skoka (138,5 metra) dovolj zaloge, da je prehitel vodilnega Avstrijca Andreasa Koflerja, šestega po prvem polčasu. Malysz je sinoči 90. stal na odru za zmagovalce, po 39. slavju pa za sedem zmag zaostaja za Fincem Mattijem Nykaenenom, oba asa pa imata skupnega trenerja - Finca Hannuja Lepistoea. Nemec Severin Freund je s tretjim mestom potrdil, da njegova zmaga in drugo mesto v Saporu nista bila naključna. Avstrijec Thomas Morgenstern, vodilni v svetovnem pokalu, ki pravi, da je v Zakopanah najboljše vzdušje na vseh tekmah v sezoni, je osvojil peto mesto.

Slovenci niso nadaljevali uspešne serije, ki so jo začeli na novoletni turneji, ampak so navijačem na prvi tekmi tridnevnega spektakla v Zakopanah pripravili podobno razočaranje kot decembra na uvodnih tekmah v sezono. Slovenska zračna eskadrilja je imel v tekmi, kjer so odločale malenkosti, popolnoma obrobno vlogo. Točke je za 23. mesto osvojil le Peter Prevc, Jernej Damjan z 31. mestom (četrti v kvalifikacijah, tretja daljava poskusne serije s 129,5 metra), Jurij Tepeš s 33. in Robert Kranjec z 49. mestom pa so dramatični finale spremljali le kot gledalci.

"Glede na skoke na treningu smo si od tekme obetali veliko več. Višje uvrstitve so bile realno dosegljive, a so fantje delali napake. Tudi Prevc ni povsem pravi, saj ne dela popolnega odskoka. Damjan je po zelo lepih skokih na treningu naredil napako pri odskoku, podobna zgodba je bila pri Tepešu. Oba sta s slabima skokoma prišla na rob točk, kar pomeni, da bosta ob normalnih skokih med najboljših trideset. Kranjec v Zakopanah še ni sestavil dobrega skoka, moral se bo bolj sprostiti, morda je tudi malo utrujen. Tekma je že pozabljena in smo že povsem osredotočeni na sobotno in nedeljsko preizkušnjo," je povedal slovenski selektor Matjaž Zupan. Ali je šlo le za slab dan ali pa slovenski skoki znova drsijo v krizo, bosta pokazali današnja (ob 16.30) in jutrišnja tekma (ob 14.45) v Zakopanah.