Prav stopničke, razen tiste na svetovnem prvenstvu leta 2009, pa se kakor uročene vedno znova odmikajo. Ob takih dosežkih, čeprav je izenačenje šestega najboljšega v karieri, pa jih še bolj pihne na površje. Za Olgo Zajcevo, ki je na cvetlični slavnostni podelitvi v vasici pod tritisočaki stala tri mesta bolj desno, je zaostala 15 sekund. Torej več kot dovolj za znani biatlonski "če bi". Brez kazenskega kroga (okoli 22 sekund) bi bila dosegljiva tudi drugouvrščena slovaška Rusinja Anastazija Kuzmina, Tora Berger je bila izvenserijka. "Teja je osmo tarčo dneva zgrešila za milimeter, mogoče še manj. Taki zadetki pri elektronskih tarčah v večini primerov običajno padejo, Teji ni. Dobro, da sem to videl na lastne oči in nisem bil živčen, kot bi bil ob teh podatkih, če mi jih bi Tomaš (Kos, op. p.) sporočil po radijski zvezi," je prvi "če" videl trener Uroš Velepec, ki je tokrat s češkim strokovnjakom zamenjal vlogo spremljanja tekmovalk. Po nekaj letih je bil celo prvič opazovalec na strelišču. "Mislila sva, da bo to malce magično vplivalo na tekmovalke. To je bila samo enkratna rošada. Ne bova ponovila," je razložil trenersko zamenjavo.

Dan prej je za Dnevnik razkril nalogo, da bo Gregorinovo poskušal pripraviti na brezpogojni napad s štartne črte. Moral je priznati, da tudi to ni uspelo. Gregorinova je imela v prvem krogu 30. tekaški čas, v drugem 15., finiš (peti čas) je bil znova njena vrlina. Sicer je bila deveta tekačica dneva. Proti Kuzmini in Zajcevi je izgubila prav vse v prvih dveh tretjinah. "Prepričan sem, da gre Teja na začetku lahko hitreje. Vendar mora popolno verjeti v svoje streljanje, da ga potem v smučini lahko še bolj 'žge'. Tu je srž vsega," je Velepec seciral še delček nastopa.

Da pa je treba imeti za uspešne nastope vedno tudi nekaj športne sreče, je ugotavljala tudi Tadeja Brankovič Likozar. Ujela je natančno trideseto mesto, vsaj 20 sekund pa ji je požrl padec na ledeni plošči. "Zdaj se kar pošteno žrem. Enostavno me je odneslo po tleh. Zares škoda, ker sem potem naredila skoraj vse, kot je treba. Ob pravilni korekciji sem zadela leže in kljub tresočim nogam zmogla tudi stoje. Tudi tekaško me ni pobralo, čeprav sem malce prehlajena. Zares škoda, verjetno bi ujela tudi nedeljski skupinski start kot ena izmed petih srečnic. Tako si želim tekem, ker ne grem na ameriško turnejo v februarju," se je biatlonka, ki je šestkrat stopila na zmagovalni oder, morala posloviti od Anterselve skupaj s Kamničanko Andrejo Mali. Danes v moškem skupinskem startu nastopa le Jakov Fak, štafeta motivacijsko goreče čaka nedeljo.