Na seji v sredo so potrdili nadzorni odbor občine. Ker so bila pričakovanja opozicije drugačna od izglasovane sestave, so opozicijski svetniki protestno zapustili dvorano in pri glasovanju niso sodelovali. "Župan in tisti, ki ga podpirajo, so veliko govorili o javnem interesu, o interesu mesta in meščanov. Naš protest pa je posledica spoznanja, da bo glasovalni valjar pač izglasoval vse, kar si bodo zamislili. Pri nadzornem odboru pač ni logično, da ga vodi nekdo iz stranke, ki je kandidirala župana. To so nedemokratične oblike vladanja, opozicija ima manj članov v odboru in tako je nadzorna funkcija vprašljiva. Menim, da je to neodgovorno in zunaj demokratičnih standardov," je dejala Hermina Krt, ki vodi Listo Hermine Krt s petimi svetniki (druga najmočnejša svetniška skupina) in je z dvema svetnikoma Zares in enim Mladih za Kranj pristala v opoziciji.

Mohor Bogataj pa o kadrovanju pravi: "Začeti se moramo pogovarjati o ljudeh, njihovih sposobnostih. Preštevanja na leve in desne, rdeče in črne je preveč in ne vodi nikamor. Zato sem prepričan, da moramo izbirati ljudi na drugačen način, brez preštevanja."

Župan bo v ponedeljek tudi javno predstavil svojo koalicijo, ki predstavlja 25 svetnikov, kar pomeni več kot dve tretjini. Takega razmerja v Kranju še ni bilo, jedro koalicije pa sta stranki SDS in SD ter županova Stranka za napredek KS. Mestna občina še čaka na dokončanje postopka po pritožbah glede izbora Mitje Heraka za direktorja mestne uprave. Med zanimive kadrovske poteze pa sodi vodenje oddelka za družbene dejavnosti. Prevzela ga je Nada Bogataj Kržan, ki je oddelek pred leti že vodila, do zdaj pa bila zaposlena v službi vlade za lokalno samoupravo.