"Na včerajšnji seji UO so bili predstavljeni načrti za rešitev kluba. Obstajajo realne možnosti za rešitev obstoja kluba ob predpostavki, da se dogovorimo z upniki o tem, v kakšnem obsegu in časovnih rokih jim je klub sposoben plačati njihove terjatve," je v sporočilu za javnost zapisal Magdič.

"Pomemben jeziček na tehtnici predstavljajo igralci, ki so v preteklem letu zapustili klub in ima klub do njih še neporavnane obveznosti. Samo to namreč klubu omogoča pridobitev tekmovalne pravice za nastop v najvišji ligi tudi v naslednji sezoni. In le v tem primeru so pokrovitelji pripravljeni vlagati v klub, v katerem imamo vizijo, kako potem na zdravih temeljih postaviti poslovanje tudi v prihodnje," je še pojasnil Magdič.

Ta je kot drugi pomemben dejavnik pri rešitvi kluba izpostavil deblokiranje transakcijskega računa, ki je blokiran že več mesecev. "Le to nam omogoča kakršno koli finančno poslovanje. Dogovori v tej smeri potekajo, rešitev pa naj bi bila znana v četrtek zvečer, ko bo UO znova zasedal. V primeru ugodne rešitve bi se v relativno kratkem času lahko dogovorili z igralci o začetku priprav na spomladanski del tekmovanja v 1. SNL," je še zapisal Magdič.