"Vstopamo v povsem novo obdobje terapije," pravi dr. John Ward, odgovorni za okužbe s hepatitisom v ameriškem centru za nadzor in preprečevanje boleznimi. "Res si želimo poslati odmevno sporočilo k dejavnosti tistim, ki so ogroženi."

Obstoječe zdravljenje hepatitisa C ozdravi le 40 odstotkov pacientov, ki imajo najpogostejšo obliko virusa, in povzroča nekaj težavnih stranskih učinkov. Raziskave pa so pokazale, da bi z dodajanjem telaprevirja, ki ga izdeluje Vertex Pharmaceuticals, ali boceprevirja, ki ga izdeluje Merck & Co., odstotek dvignili na 75. Zdravili poleg tega nekaterim pacientom omogočata razpoloviti obdobje zdravljenja na šest mesecev, kar skrajša čas, ko morajo pacienti prenašati neprijetne stranske učinke.

Vsekakor pa bi največji vpliv na zdravljenje hepatitisa C imeli pravočasni pregledi za to bolezen, ki se prenaša preko krvi. Bolezen se pogosto pripisuje osebam, ki si vbrizgavajo mamila, zaradi počasnega napredovanja bolezni pa bi bili okuženi tudi tisti, ki so imeli krvne transfuzije, preden so v začetku devetdesetih pričeli pregledovati kri darovalcev.