Bogata naravna in kulturna dediščina ter prleški dialekt dajejo temu svetu arhaično podobo.

Ljubljana-Sv. Jurij ob Ščavnici-Stara Gora-Mala Nedelja

Zbirališče potnikov na Dolgem mostu v Ljubljani. Odhod avtobusa ob 7. uri ter vožnja proti SV delu Slovenije v Prlekijo. Najprej se boste ustavili ob vznožju Stare Gore v Oljarni Kocbek, kjer pridelujejo hladno stiskano bučno olje že tri generacije (od leta 1929). Poleg različnih olj iz izbranih semen z najmanj 98% čistočo po naravnem postopku, imajo tudi ročno izdelane čokolade in druge dobrote, ki bodo na voljo za pokušino in tudi nakup.

Nadaljevanje vožnje do mlina na veter, ki je kopija Bečevega mlina iz Kokolajnščaka, ki je še do leta 1957 mlel zrnje. Obiskali bomo tudi baročno cerkev Svetega Duha iz leta 1697, ki se ponaša z pozlačenimi oltarji in z drugimi naj starejšimi orglami v Sloveniji. V prostorih nekdanje šole je danes etnološki muzej, v katerem je razstavljeno kmečko in obrtniško orodje, ki so ga pri delu uporabljali naši predniki.

Na koncu nas bodo toplo pozdravili gostitelji v BIOTERMAH Mala Nedelja, kjer nas bo čakalo okusno kosilo. Po kosilu vam bodo predstavili koline v Prlekiji z besedami in slikami, imeli pa boste tudi možnost tekmovati v pripravi prleške pečenke. Žirija bo narejene pečenke spekla, izbrali bodo zmagovalca, nato pa jih boste lahko tudi sami poskusili. Dogodek bosta popestrili animacija in živahna glasba. V poznih popoldanskih urah odhod proti domu s prihodom v Ljubljano v večernih urah.

Cena izleta je 43 evrov na osebo in vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, vstopnine za navedene oglede, kosilo, glasbena animacija, DDV, vodenje in organizacijo izleta.

Kdor želi čas zabave izkoristiti raje za kopanje v biotermah, lahko izkoristi posebno ceno za naše goste - 3,5 evra na osebo (plačilo na kraju samem).

Gostje imajo s kuponom Nedeljskega dnevnika desetodstotni popust.

Želimo vam veliko nepozabnih trenutkov in srečno!

Prijave sprejemajo vse poslovalnice Kompasa po Sloveniji. Dodatne informacije o izletu dobite na telefonski številki 01/20-06-111, Kompas - rezervacije ali na www.kompas.si.

Produkt: 19879