Na vprašanje, če je res kandidatka za vodenje urada za varstvo konkurence, je Darja Tomše odgovorila, da kaj takega sliši prvič. Tudi na vprašanje, če bi ta položaj sprejela, če bi ji ga ponudili, je bila kratka. "Ne bi komentirala." Diplomatsko pa je odgovorila tudi na vprašanje Financ, če je res ni mogoče pričakovati na vrhu omenjenega urada, oziroma "ali bomo presenečeni." "Presenečeni boste v vsakem primeru," je odgovorila.

Po informacijah Financ, je njen resni tekmec Klemen Podobnik z ljubljanske pravne fakultete, ki se ukvarja s konkurenčnim pravom in je z uradom za vodenje konkurence že sodeloval. Viri poslovnega dnevnika trdijo, da naj bi Tomšetova informacijo o preiskavi domnevnega kartelnega dogovarjanja gradbincev o delitvi del na avtocestah posredovala šefu SCT Ivanu Zidarju. Izdala naj bi jo svojemu partnerju, asistentu na fakulteti za gradbeništvo Tomu Cerovšku, ta pa Ivanu Zidarju oziroma SCT. Po neuradnih informacijah naj bi bila zoper Tomšetovo zaradi tega vložena prijava komisiji za preprečevanje korupcije, čeprav naj bi šlo tudi za sum kaznivega dejanja.

Na komisiji so za poslovni dnevnik uradno potrdili le to, da so prijavo proti Tomšetovi prejeli, preiskava pa je še v zgodnji fazi preverjanja navedb.

Darja Tomše je za Finance povedala, da informacije z njeno pomočjo niso odtekale. Po njenih besedah se Zidar in Cerovšek sploh ne poznata. Več pa ni bila pripravljena komentirati, saj se ji vse skupaj ne zdi smiselno.

Tudi Tomo Cerovšek je za Finance najprej zanikal, da bi poznal Zidarja, oziroma to, da bi z njim neposredno sodeloval. Poslovni časnik pa je izbrskal, da je Cerovšek lani sodeloval pri skupni raziskavi gradbene fakultete in SCT: Razvoj spletnega učnega pripomočka NIT pri varstvu pred naravnimi nesrečami. Tomo Cerovšek je kasneje vendarle poklical in Financam pojasnil, da je z SCT sodeloval prek gradbenega grozda in da je štipendist SCT z njegovo pomočjo prišel na univerzo v Stanfordu v ZDA in tam predstavil dobro prakso SCT.