Kot je danes pojasnil za STA, ima dovolj insinuacij in igranja z njegovim dobrim imenom. Rukavina, sicer tudi direktor Narodnega doma Maribor, je poudaril, da se sam za tem mestom ni nikoli pehal, temveč je bil zmeraj naprošen, da bi ga opravljal, to pa je kot edini od vseh akterjev EPK počel popolnoma brezplačno.

"Tudi prijavil se ne bi nikoli, če me ne bi prosili, da to v interesu projekta storim. Ko pa potem doživiš nezaupnico s strani programskega sveta in tudi županov partnerskih mest, bi moral imeti zares debelo kožo in niti malo ponosa ter samospoštovanja, da bi vztrajal v tej igri ter potrjeval ustvarjeni vtis, da hlepim po položaju in da sem orodje v rokah politike," je dejal Rukavina in dodal, da je to za nekoga, ki mu neodvisnost pomeni največ, najhujša stvar, ki mu jo lahko očitajo.

Glede njegovega nadaljnjega sodelovanja pri projektu je še povedal, da bo, če ga bodo potrebovali, z veseljem pomagal, tako kot je to počel ves čas. Sicer pa je danes po njegovih besedah delati na projektu, ko je vanj profesionalno vključenih več kot 50 ljudi in ima vse organe odločanja, neprimerno lažje kot v preteklih letih.

Rukavina je ob tem znova zatrdil, da osebno nikoli ni imel vpliva na delitev sredstev pri EPK, saj je o tem odločal v. d. programskega direktorja, njegove predloge pa sta potrjevala oba sveta. "Živ dokaz za to je, da je Narodni dom v rednem proračunu za leto 2010 od mestne občine kot ustanoviteljice prejel okoli 110.000 evrov manj za programe kot leto poprej, za Festival Lent pa je prejel potem od EPK 100.000 evrov, kar pomeni, da je za redno delovanje v bistvu prejel celo manj denarja," je še dejal Rukavina in s tem zavrnil podtikanja, ki jih je poslušal zadnja leta.

Sicer pa še vedno ni jasno, kdaj in koga bo zavod Maribor 2012 dobil za generalnega direktorja, ki ga na koncu potrjuje mestni svet. Potem ko je od kandidature odstopil Rukavina in posebna komisija mestnega sveta ni podprla Petra Tomaža Dobrile, je edini preostali kandidat direktor javnega sklada za kulturne dejavnosti Igor Teršar, ki pa je prav tako dobil negativno mnenje programskega sveta. Kot vse kaže, bo morala mestna občina razpis ponoviti, do takrat pa imenovati novega vršilca dolžnosti.