Dvanajsto mesto je znova uvrstitev na robu "nebes". Prav sobotna zgrešena zadnja, deseta tarča dneva in 150 metrov dodatnega kroženja je bil tisti trenutek med slovenskimi nastopi na izjemno obiskanem bavarskem biatlonskem središču, zaradi katerega je umanjkala pika na i k lepi skupinski beri.

Gregorinova, ki ji na zasledovanju ni uspelo narediti preobrata (16. mesto), je skupaj z Andrejo Mali (22. in 26. mesto), Tadejo Brankovič Likozar (dvakrat 29. mesto), kar je njen daleč najboljši dosežek v sezoni, ter sosedom Klemenom Bauerjem (30. mesto) nabrala lepe uvrstitve med trideseterico. Te pa ne prinašajo več posebnega zadovoljstva, saj jih ima Ihanka že natančno 120, tistih med petnajsterico pa tudi že 55. Gregorinovi je bilo še v največje zadovoljstvo, da se je ponovno spoprijateljila s staro prijateljico. Po velikih težavah s puško so ji pred sobotno tekmo zamenjali mehanizem s staro cevjo. Zaupanje je prineslo tudi nekaj več samozavesti.

"Res sem vesela, da sem se s staro prijateljico tako dobro ujela," se je pošalila po sobotni tekmi, po nedeljski pa dodala: "Zadovoljna sem, da puška vsaj deluje. Tu v Ruhpoldingu je bilo treba streljati praktično brez napak za deseterico," je ugotovila po odlični strelski statistiki, medtem ko je tek prinesel dvojno slavje Tori Berger. Za popolno dvojno slavje brata in sestre, Larsa in Tore, je manjkal na moškem zasledovanju le še korak. Lars je vodil do zadnjega, četrtega streljanja, potem je trikrat ustrelil mimo tarč in med tekom v kazenskih krogih se je mimo njega zapodila kar peterica s Švedom Bjornom Ferryjem kot največjim srečnežem. "Strelišče v Ruhpoldingu ne dovoljuje prav nobenih napak. Z dvema zgrešenima sem mislil, da bom lahko prišel višje," je spoznal tudi Klemen Bauer, ki je z zanj že odličnim streljanjem (18 zadetih tarč od 20) napredoval z 41. na 30. mesto, kar je denimo 37. uvrstitev med trideseterico v petih sezonah .

"Vsaj popravni izpit za sprint sem naredil. Vseskozi sem si v glavi dopovedoval, na kaj moram biti pozoren na strelišču. Tudi tekaško prihajam nazaj, težko že čakam tekme v Anterselvi," je povedal Bauer in že takoj po tekmi s trenerjem Tomašem Kosom odpotoval na Južno Tirolsko, medtem ko so slovenske biatlonke skočile za dan, dva domov. "Ruhpolding doslej za naše biatlonke nikoli ni bilo posebej uspešno prizorišče. Tokrat tega ne morem trditi. Letos imamo prvič vse tri na dveh tekmah med trideseterico. Teja bi bila z zadetkom več znotraj deseterice nemara celo dvakrat, a videlo se je, kakšna raven streljanja je tukaj. Upam, da dekleta tradicijo, kot so jo tu začele, nadaljujejo tudi v Anterselvi," si je še lepšega žvrgolenja želel Kos.