Navijači ACH Volleyja, ki v srednjeevropski ligi še nima poraza, so se kar nekoliko bali tekme proti avstrijski reprezentanci. Vprašanje je bilo, kako se bodo slovenski prvaki odzvali na dva zaporedna neuspeha v ligi prvakov. Bojazen je še povečal prvi niz, v katerem so bili Blejci daleč od igre, ki jih je krasila na začetku sezone. A po porazu v prvem nizu so se vendarle zbrali, se približali tistemu, kar se od njih pričakuje, in na koncu zmagali.

A še daleč od tega, da bi do 14. zmage v tem tekmovanju prišli na lahek način. Avstrijci, ki so dan pred tem že izgubili proti Salonitu, so se dobro upirali in tekma je bila negotova vse do konca. Predvsem zaradi izenačenega četrtega niza, ki ga je blejska vrsta dobila šele v končnici.

Nekoliko lažje delo so imeli varovanci Igorja Kolakovića, ki je tokrat nekaj počitka ponudil kapetanu Andreju Flajsu, Matevžu Kamniku in tudi Danielu Lewisu, v drugem in tretjem nizu. V obeh so že na začetku prišli do prednosti, ki so jo zadržali do konca, čeprav nikakor niso mogli zaustaviti razpoloženega Thomasa Zassa (33 točk). Toda domači so vendarle storili preveč napak (tekmecem so z napakami omogočili kar 40 točk), da bi lahko upali na ugodnejši rezultat.