Druga tekma v japonskem Sapporu je še bolj kot prva upravičila svoj sloves. Tokrat se sicer veselil Avstrijec Andreas Kofler pred včerajšnjim junakom Severinom Freundom (224,7; 134,5/120,0), tretji pa je bil Thomas Morgenstern (222,4; 110,0/136,5).

Z japonske skakalne loterije je tokrat največ odnesel drugi s prve serije Kofler, ki je v finalu za 12,5 metra preskočil vodilnega Freunda in tako stopil na najvišjo stopničko. Na najnižjo pa se je s 13. mesta po prvi seriji povzpel vodilni v svetovnem pokalu Morgenstern, s skokom dneva, dolgim 136,5 metra. Presenetil je Jan Matura s Češke na četrtem mestu.

Slovenci danes niso imeli sreče. Že v kvalifikacijah je bil zaradi neustreznega dresa diskvalificiran Jernej Damjan, kot 31. pa se v finale nato ni uvrstil niti Matic Kramaršič. Mitja Mežnar je druge točke na Japonskem napadal s 30. mesta po prvi seriji in je na koncu prišel do 25. mesta, Robi Kranjec pa je bil po prvem skoku 21., a tudi on v finalni seriji ni imel sreče, saj je skočil v izjemno slabih pogojih, kar ga je prikovalo na zadnje mesto med finalisti.

"Danes je bila podobna tekma kot včeraj, le da smo jo tokrat odnesli malo slabše. Jernej je imel smolo z dresom v kvalifikacijah, ko so ga diskvalificirali, Robi pa je v drugem skoku imel slabe razmere. Mitja je odskakal blizu tistega kar zna, a še vedno ne tako kot je tu skakal v zadnjem času. Malo nam je manjkalo sproščenosti, svoje pa je dodal tudi splet okoliščin, da nam danes ni uspelo kaj več. Sicer pa fantje funkcionirajo v redu, vzdušje znotraj ekipe je zelo dobro," je z Japonske sporočil glavni trener ekipe Matjaž Zupan.

Azijska turneja je s tem letos zaključena tako za svetovni kot celinski pokal. Svetovni pokal se bo nadaljeval že prihodnji četrtek, ko bodo v Zakopanah na sporedu kvalifikacije za prvo izmed treh tekem svetovnega pokala v tem poljskem mestu.