Andreja Mali (1:42,2/0) je v konkurenci 93 tekmovalk zasedla 22. mesto, Tadeja Brankovič Likozar (+1:56,5/2) pa 29. mesto.

Po petkovi zmagi Larsa Bergerja je na današnjem ženskem sprintu stopila na zmagovalni oder še njegova sestra Tora. Zmago si je priborila s hitrejšim tekom od drugouvrščene Nemke Henklove. Gregorinova je z eno zgrešeno tarčo osvojila 12. mesto, dobro ekipno bero slovenskega biatlona pa sta zaokrožili še Andreja Mali z 22. in Tadeja Brankovič Likozar z 29. mestom, kar je obenem tudi njena najboljša uvrstitev v tej sezoni.

"Tekaško se v Ruhpoldingu ne počutim najbolje in vem, da to ni tista prava forma. Strelsko predstavo sem želela zaključiti z ničlo, vendar sem za trenutek počakala pri zadnjem strelu stoje in žal zgrešila. Lepo je bilo spet streljati z mojo staro puško, saj je morala nova po petkovem treningu spet na pregled k puškarju, ker še vedno ni 100-odstotno funkcionirala. Lahko bi bilo tudi bolje, vendar je tudi tak izkupiček zadovoljiv. Upam, da se bom dobro počutila tudi na zasledovanju in čim več zadela stoje," je po današnji preizkušnji dejala Gregorinova, ki še vedno ostaja med prvo deseterico v skupni razvrstitvi svetovnega pokala.

"Začela sem hitro, vendar sem imela po dveh krogih že pošteno trde noge in tako je težko dobro odpeljati spuste, ki so tukaj precej pomembni. Važno je bilo, da sta najtežja klanca ostala trda, saj mi to ustreza. Streljala sem nekoliko bolj počasi in morda na ta račun izgubila tudi kakšne sekunde, vendar sem bila raje bolj zanesljiva. V Ruhpoldingu pred tem še nisem bila med prejemnicami točk, zato sem z zadnjima tekmama lahko zadovoljna, pa tudi spremenjena proga mi očitno bolj ustreza," je dejala Malijeva, medtem ko je Tadeja Brankovič Likozar dodala: "Čeprav je kazalo, da bo proga mehkejša, kar mi niti približno ni pisano na kožo, je kar dobro zdržala in ostala trda na ključnih delih. Odločitev, da izpustim tekme v Oberhofu in jih nadomestim s treningom na Pokljuki, se je očitno obrestovala. Tako tek kot streljanje sta se izboljšala in predvsem za hitrejši tek sem še toliko bolj vesela. Upam, da bom še hitrejša. Nič ti ne pomagajo dobri strelski dosežki, če v teku ne moreš nikamor."

Drugo zmago sezone je Bergerjeva osvojila le z 1,1 sekunde prednosti pred prav tako strelsko natančno Nemko Henklovo. En obisk kazenskega kroga, ki jo je stal prvega mesta, si je privoščila še druga nemška biatlonka Magdalena Neuner in bila uvrščena na najnižjo stopničko. Še drugič zapored je na osmem mestu pristala Finka Kaisa Mäkäräinen in navzlic temu ohranila vodilni položaj v skupnem seštevku svetovnega pokala.

"Teja ostaja konkurenčna v teku in to je dobra uvrstitev, ni pa presežek. Takšne predstave je sposobna na vsaki tekmi, za stopničke pa bo potrebno narediti nekaj posebnega. Po težavah s puško je bila to končno spet ena normalna tekma brez nervoze in napetosti. Ima spodobno izhodišče pred nedeljsko tekmo in to bo potrebno izkoristiti. Prav tako pa tudi edini naš tekmovalec med moškimi, Bauer. Njegov tek je iz tekme v tekmo boljši, le enako količino truda in energije bo moral usmeriti tako v streljanje kot v tekaški del. Če bo vse potekalo v skladu s pričakovanji, mora izboljšati uvrstitev," je dejal Uroš Velepec.

Bavarski biatlonski teden bosta v nedeljo sklenili zasledovalni tekmi. Ob 13.15 bo na sporedu moška, ob 15.15 pa ženska preizkušnja.