Ponedeljek, 17. januarja

Novinar Dnevnika Primož Cirman se bo ob 19. uri v Klubu Cankarjevega doma na Dnevnikovi okrogli mizi z naslovom "Slovenija - kam po (de)tajkunizaciji?" s predstavniki gospodarstva in bančnega sektorja pogovarjal o tem, ali ima slovensko gospodarstvo moč, da Slovenijo izvleče iz krize.

Prisotni bodo: ministrica za gospodarstvo Darja Radić, predsednik uprave družbe Mercator Žiga Debeljak, predsednica upravnega odbora SKB banke Cvetka Selšek, predsednik uprave koncerna Kolektor Stojan Petrič, redni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani dr. Marko Jaklič, direktor Agencije za trg vrednostnih papirjev dr. Damjan Žugelj in predsednik uprave Poteze Skupine Branko Drobnak. Brezplačne vstopnice so na voljo pri blagajni Cankarjevega doma.

Južna Koreja naj bi začela vojaško vajo na otoku Jeonpjeong v bližini morske meje s Severno Korejo, kjer je sredi lanskega decembra prišlo do incidentov. Vojska naj bi med vajo uporabljala pravo strelivo.

Torek, 18. januarja

Parlamentarna komisija, ki preiskuje politična ozadja izdajanja predvolilnih brezplačnikov, naj bi zaslišala še štiri priče. Med njimi tudi Mateja Raščana, če se seveda, tako kot pred dnevi odgovorna urednica brezplačnika Ekspres Barbara Smisl, ne bo odločil, da na vprašanja preiskovalne komisije ne bo odgovarjal. V komisiji za lokalno samoupravo pa se bo začela razprava o ustanovitvi občin Ankaran in Mirna na podlagi odločbe ustavnega sodišča.

V okviru koncertnega cikla Cankarjevi torki bo v Klubu CD nastopil legendarni newyorški saksofonist, pianist in komedijant Charles Gayle, v družbi z basistom Christopherjem Sullivanom in bobnarjem Michaelom Thompsonom.

Sreda, 19. januarja

Prva od ustanovljenih sedmih parlamentarnih preiskovalnih komisij, ki preiskuje politično odgovornost za različno štetje izbrisanih, bo ta teden tudi prva med preiskovalnimi komisijami obravnavala osnutek poročila. Glede na to, da komisijo vodi poslanec opozicijske SDS Robert Hrovat, večino v komisiji pa ima koalicija, bo razprava o ugotovitvah komisije gotovo vroča. Gorenakov notranjepolitični odbor bo nadaljeval razpravo o (ne)utemeljenosti ukinitve nekaterih policijskih uprav.

Ob dvestoletnici rojstva Franza Liszta (1811-1886) bosta Veleposlaništvo Madžarske in Veleposlaništvo Španije v Ljubljani v sodelovanju s Slovensko filharmonijo priredili koncert španskega tenorista Joséja Antonia Campa in pianista Severina Ortiza.

Četrtek, 20. januarja

Gorenakov odbor bo aktiven tudi v četrtek. Najprej bo nadaljeval razpravo o tem, zakaj so bile zavržene vse kazenske ovadbe v aferi bulmastifi, čeprav je državno tožilstvo že napovedalo verjetno obnovo postopka.

V Kinu Šiška bo nastopil Elvir Laković-Laka, bosanski alter pop fenomen iz Goražda. S sestro Mirelo in nabritim bendom predstavlja trenutno najbolj izvirno pojavo odštekanega popa na Balkanu.

Petek, 21. januarja

V odboru za delo in socialne zadeve se bo nadaljevala druga obravnava družinskega zakonika.