Pri moških bo zaključni turnir v Trentinu 26. in 27. marca. Ženske bodo finalni turnir igrale v Turčiji, Cev je za prireditelja izbral Fenerbahče.

Prve tekme osmine finala bodo predvidoma 2. in 9. februarja, četrtfinalne pa bodo na sporedu 2. in 9. marca. ACH Volley se bo, če bo uspešen v dvobojih s Kazanom, za uvrstitev med najboljše štiri pomeril z zmagovalcem dvoboja med belgijskim Randstadom Roeselarejem in poljsko ekipo Skra Belchatow. Poljski Jastrzebski, ki si je v sredo z zmago v Stožicah zagotovil prvo mesto v skupini C pred Blejci, je za tekmeca dobil nemški Unterhaching.

"Čaka nas eden najtežjih možnih nasprotnikov v ligi prvakov, ki nam ne ustreza predvsem zato, ker bomo morali na dolgo pot v Rusijo. O njihovi kakovosti ni dvoma, dovolj je to, da so gladko zasedli prvo mesto v skupini in so drugi v močnem ruskem prvenstvu. Sestavlja jih večina najboljših ruskih odbojkarjev in dva ameriška reprezentanta. Podobno zasedbo imajo kot pred dvema letoma, ko smo z njimi že igrali in izgubili. Do teh tekem moramo dvigniti formo, tako da se bomo lahko kosali z njimi," je po žrebu dejal kapetan ekipe Andrej Flajs.

Dotaknil se je tudi izbora prireditelja zaključnega turnirja: "Malo nam je žal, ampak da je organizacijo dobil Trentino, ni presenečenje. Med temi kandidati je bil favorit, predvsem zaradi tega, ker so dvakratni evropski prvaki, pa tudi, ker jih je lani evropska zveza prosila, da se udeležijo zaključnega turnirja, čeprav so takrat igrali še v polfinalu domačega prvenstva."

"Velikega razočaranja niti ni, ker verjamemo in se tudi zavedamo, da so pred nami novi izzivi, tako da nam visokih ciljev in ambicij zagotovo ne bo zmanjkalo niti v prihodnje. Kar se tiče žreba, pa vse kaže, da nam je namenjeno prehoditi dejansko zelo dolgo pot. Žreb nam je nedvomno namenil zelo eminentnega nasprotnika in zagotovo bomo imeli najzahtevnejše gostovanje. V tekmah proti Zenitu bo potrebno pokazati vrhunsko formo, če želimo biti na ravni naših tekmecev in si priboriti napredovanje," pa je menil predsednik upravnega odbora kluba Rasto Oderlap.

Lani so Blejci v osmini finala premagali italijansko ekipo Lube Banca Macerata s 3:2 tako doma kot v gosteh, v četrtfinalu so nato Tirol iz Innsbrucka ugnali po zaslugi zmage v zlatem nizu na povratni domači tekmi, saj sta sicer ekipi na svojem igrišču zmagali s po 3:1. Na finalni turnir v Lodžu so potovali dvakrat; prvič so ga Poljaki zaradi žalovanja ob letalski nesreči političnega vrha države odpovedali, v začetku maja pa so nato tekmovanje le izvedli. Blejci so v polfinalu zgubili s Trentinom z 1:3, v boju za tretje mesto pa z Belchatowom z enakim izidom. Naslov prvakov bodo branili prav prireditelji letošnjega turnirja, ki so v finalu ugnali moskovski Dinamo s 3:0.