"Kandidaturo smo vložili, ker smo mislili, da bo prvenstvo potekalo v juniju in juliju. Kos smo vsem izzivom in izpolnili bomo vse pogoje, ki so potrebni, da bo prvenstvo potekalo poleti. Naš cilj je gostiti dogodek v juniju ter juliju in prestavljanje, četudi samo za en teden, ni v našem interesu,“ je odločen Bin Hamman.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je novinarjem prejšnji teden dejal, da želijo prvenstvo prestaviti na zimski čas, a da to lahko storijo le, če jih za to zaprosi Katarska nogometna zveza.

Za še dodatno zmedo pa je Blatter poskrbel, ko je dejal, da ima zadnjo besedo glede svetovnega prvenstva Fifa, s čimer je namignil, da če Katar ne bi želel prestaviti prvenstva, lahko to samovoljno stori Fifa.

Za dodaten zaplet pa je poskrbel tudi predsednik Uefe Michele Platini, ki je Katarcem predlagal, naj svetovno prvenstvo delijo s sosednjimi državami, a je zamisel Bin Hamamm odločno zavrnil in zatrdil, da je z nafto bogata zalivska država največji športni dogodek sposobna izpeljati sama.