Čeprav se je okoli najboljše slovenske alpske smučarke v zadnjih dneh kopičila megla, ki je s seboj prinesla negativno energijo, bo Mazejeva tudi letos ena favoritinj za najvišja mesta. "Grožnja" Andree Massija, da morda ne bo nastopila, je pričakovano služila za dvig napetosti v javnosti in morda tudi pomilovanja, a se ob tem poraja vprašanje o odgovornosti do navijačev, ki naj bi Mazejevi tako veliko pomenili. Massi je včeraj za Sportal dejal, da je odločitev padla - Mazejeva bo na Zlati lisci nastopila. V Mariboru se ne bo prvič znašla v položaju, ko ji na videz nič ne gre v prid. Zadnji dnevi so minili v znamenju spora s serviserjem Dušanom Kapšem, neuspešnih nastopov po njegovem odhodu, dvoma v smučarsko tehniko in material ter nezadovoljstva nad poročanjem medijev. A ravno v težavah je upanje - v podobnih razmerah se je praviloma odlično znašla. Zato so nekateri smučarski strokovnjaki prepričani, da Mazejeva za uspeh potrebuje konflikt.

Jutri in v nedeljo bo na startu še po pet Slovenk. Za veleslalomske točke se bodo potegovale Ana Drev, Vanja Brodnik, Katarina Lavtar, Mateja Robnik in Tina Robnik, za slalomske pa Ferkova, Brodnikova, Lavtarjeva ter najstnici, 17-letna Ula Hafner in 16-letna Eli Plut. Sklepne priprave so opravile na Krvavcu. "Smučali smo tako na trdi progi kot luknjah," je sporočil glavni trener za tehnične discipline Jernej Koblar. Ker bodo imele visoke startne številke, snežna odeja pa bo zaradi toplega vremena verjetno mehka, bi jim utegnila koristiti predvsem vadba smučanja po zdelani progi.

Z luknjami se bo spopadala tudi Mateja Robnik. Triindvajsetletna članica Branika bo v svetovnem pokalu nastopila prvič po 14. januarju 2009, ko je v Aareju na veleslalomu zasedla 19. mesto. "Vidi se, da še ni tista stara Mateja, ki se jo spomnim iz prejšnjih let. Ima še nihanja med vožnjami. Če bo pokazala najboljšo vožnjo s treninga, bo lahko zadovoljna. V tem primeru bo blizu uvrstitve v finale. Dejala je, da bo poskušala, ker želi videti, kam sodi. Nato se bo odločila, kako naprej. Dali smo ji priložnost v Mariboru, ker imamo na domači tekmi na voljo največ startnih mest," je dejal Koblar. Kakšne načrte ima z Robnikovo v prihodnje? "Bomo videli. Če zmaga, bo nadaljevala z nastopi v svetovnem pokalu," se je pošalil Koblar, ki upa, da se bodo njegove varovanke končno uvrstile med dobitnice točk. Prvi kandidatki za to naj bi bili Ana Drev na veleslalomu in na slalomu Maruša Ferk, ki je na startni listi izpadla iz prve trideseterice.