Ob Andreji Mali, ki je s 23. mestom na ravni četrtega dosežka sezone, a v nobeni prvini posebej ne izstopa, pa je strelišče znova vso voljo do biatlona vzelo Tadeji Brankovič Likozar. V smučini je bila celo že 19. najhitrejša, a strelja kot začetnica. Da preživlja težko obdobje, je nesporno, posebno ker ve, kako je v svetovnem vrhu.

Za ta mozaik Gregorinovi vedno znova manjkajo le malenkosti. Pomanjkanja zmagovite brezkompromisnosti ji tokrat zaradi ponavljajočih se tehničnih težav s puško, ki polno zaposlujejo tudi glavnega serviserja proizvajalca orožja Anschutz, ne gre očitati. Ob odlični tekaški formi (šesti čas teka, minuto za Gosserjevo) je sijajno izkoristila novo brutalno traso s strmimi vzponi in spretnost na spustih. "Nisem imela občutka, da bi bila posebej hitra, toda tekaško sem res vso sezono na visoki ravni. Upam, da se bo enkrat končno izšlo. Tokrat ni bil izpolnjen noben pogoj niti pri konkurenci," je priznala Teja Gregorin v cilju, ko je preračunala, da bi z enim zadetkom več od sicer enakega povprečja na vseh treh tekmah na 15 kilometrov v Oestersundu in na Pokljuki ulovila deseterico. Želene prve stopničke bi bile nedosegljive tudi z ničlo.

Rusinja Olga Zajceva, Nemka Andrea Henkel in Švedinja Helena Ekholm so bile popolne in tudi malce hitrejše v smučini. Zajceva je deveto zmago v karieri dosegla po zaslugi odličnega smučanja, na tehničnih spustih je namreč pridobivala debele sekunde v primerjavi z Henklovo in Ekholmovo. To je bila sploh prva zmaga za ruski biatlon v sezoni, kar bi bilo pred leti skoraj nedojemljivo, še posebno ker čez 50 dni gostijo tudi svetovno prvenstvo v Hanti Mansijsku. Čeprav je Zajceva po tekmi trdila, da sprememb v vadbi niso delali, je več kot očitno, da predvsem protidopinški program očitno pušča posledice.

Sled bolezni slovenskih biatloncev se bo poznala tudi v današnjem šprintu. Janez Marič iz Bohinja sploh ni odrinil proti Bavarski in gre le v Dolomite, Jakov Fak je odločitev o nastopu v šprintu moral še prespati, Klemen Bauer se pobira. "V dežju nisem šel na trening, to sem nadomestil s kolesarjenjem na valjih in vajami za moč v fitnesu. Moči se vračajo, občutek je vse boljši," je optimist Klemen Bauer, ki nosi celotno breme.