Blejsko moštvo, ki si je že pred današnjo tekmo uvrstilo v nadaljnje tekmovanje, ni izkoristilo niti druge priložnosti, da si pribori prvo mesto v skupini C, tako da je na koncu za Poljaki drugo. Po tem, kar so gledalci lahko videli v Ljubljani, povsem zasluženo. Legendarni italijanski odbojkar Lorenzo Bernardi je v treh tednih, kolikor je na klopi Jastrzebskega, res prerodil poljske podprvake, ki so bili v glavnem mestu Slovenije videti povsem drugačna ekipa kot na prvi medsebojni tekmi v Jastrzebskem Zdroju, saj so imeli tako glavo kot rep.

Do zmage so jim pomagali tudi domači odbojkarji. Ti niso bili na svoji ravni, njihove glavne značilnosti tokrat niso bile izrazite, očitno se res kaže pomanjkanje kakovostnega treninga in padec forme. Tako bodo v petkovem žrebu imeli težjega nasprotnika za uvrstitev v četrtfinale, seveda če mu ne bo Evropska odbojkarska zveza (Cev) zaupala organizacijo zaključnega turnirja. Poleg ACH Volleyja naj bi bila za to kandidata še Trentino in Dinamo iz Kazana.

Uvodni niz ni postregel s posebno kakovostno odbojko. Obe ekipi sta storili ogromno napak, predvsem pri servisih. Pri tem so prednjačili so domači, ki nikakor niso spravili žogo v polje tekmecev. Tudi gostje niso bili dosti boljši, praktično edini, ki je do končnice poskrbel za dve zaporedni točki na račun servisa, je bil slovenski reprezentant v vrstah gostov Mitja Gasparini. Toda več kot za dve točki do končnice ni vodila niti ena ekipa. Po izenačenju na 20:20 pa so gosti dobili točko v napadu, nato točko z blokom, za konec pa jim je s slabim sprejemom do vodstva 23:20 pomagal še Daniel Lewis. To je bilo dovolj, da so si gosti pridobili prednost z 1:0.

Prvi niz je močno spominjal na prvi niz tekme v Budvi, ko blejska ekipa praktično ni imela bloka. V nadaljevanju je to popravila in začetek drugega niza je nekaj takega napovedoval tudi v Stožicah, toda tudi čvrstejši blok ni pomagal prevzeti pobude v nizu. Servis še naprej ni deloval, kot bi si skoraj polna dvorana želela, gosti pa so prav tako popravili nekatere elemente v igri. Posledica tega je bilo vodstvo s 14:11, ki pa so ga gostitelji z boljšim servisom hitro izničili. Izenačeno je bilo še pri izidu 19:19, a na žalost so domači spet slabo odigrali končnico, delni izid 2:6 v točkah je pomenil izid 0:2.

Vodstvo s 4:1 je napovedovalo, da se ACH še ni predal. Toda tudi Poljaki so bili vse bolj zanesljivi v igri, tako so na sedmi točki že izenačili. Razplamtel se je hud boj za vsako točko, gledalci so lahko živali v atraktivnih potezah, toda na koncu razen male skupine poljskih navijačev niso mogli biti zadovoljni. Gostje so namreč prednost, ki so si priigrali tik pred drugim tehničnim odmorom (13:16) z nekaj težavami zadržali do konca. Domači so štirikrat prišli do točke zaostanka, toda preobrat jim ni uspel.

* Izida, 6 krog:
- skupina C:
ACH Volley - Jastrzebski Wegiel 0:3 (-21, -21, -23)
Olympiacos - Budvanska Rivijera 2:3 (24, -17, 17, -28, -6)

- lestvica:
Jastrzebski Wegiel 6 3 3 14:9 11
ACH Volley 6 4 2 14:11 11
Budvanska rivijera 6 4 2 12:12 9
Olympiacos Pirej 6 1 5 9:17 5