Na začetku tekme je blejski trener Igor Kolaković v borbo tudi tokrat poslal udarno navezo, ki jo sestavljajo Flajs, Šket, Jakopin, Vinčić, Rašić, Kamnik in libero Lewis, nasproti pa ji je stal izjemno motiviran poljski podprvak. Jastrzebski je tako hitro prevzel pobudo in s prednostjo odšel na vse tri tehnične premore v prvem nizu (8:7, 16:15, 21:20). Še posebno je pri začetnem udarcu blestel slovenski reprezentant v dresu Jastrzebskega Mitja Gasparini, ki je bil eden najglasnejših v poljskem moštvu pri bodrenju svojih soigralcev. Toda proti koncu prvega dela se je tudi Izolan zlil v poplavo številnih napak pri servisu, saj jih je v prvem nizu vsako moštvo naredilo kar po sedem. Do odločilne prednosti so Poljaki prišli, ko so povedli s 23:20, morali pa bi tudi še za točko več, če je linijski sodniki ne bi dosodili v korist ACH Volleyja, čeprav je bila žoga po blejskem napadu zanesljivo zunaj igrišča. Italijan na klopi Jastrzebskega Lorenzo Bernardi je na ta račun v svojem maternem jeziku zabrusil nekaj kletvic, a le nekaj trenutkov kasneje si je oddahnil in navdušeno dvignil pest, ko so njegovi varovanci osvojili prvi niz.

Praktično istočasno je iz Pireja prišla novica o zmagi Budvanske Rivijere nad Olympiacosom s 3:2, s čimer so Črnogorci začasno na lestvici skupine C prehiteli Jastrzebski. Poljski predstavnik se je s tem znašel še pod hujšim pritiskom, a hkrati je ravno to še podžgalo njegovo željo po osvojenem drugem nizu v Stožicah, kar mu je na koncu tekme zagotavljalo tisto prepotrebno točko za osvojitev vsaj drugega mesta v skupini. V teh okoliščinah ACH nikakor ni uspelo ustaviti naleta Jastrzebskega, ki se je razletel po igrišču in v svojo korist dobil tudi drugi niz.

Edino nerešeno vprašanje je tako ostalo, kdo bo osvojil prvo mesto v skupini C, a jasno je bilo, da bodo Blejci izjemno težko obrnili tok dogajanja. Poljaki so bili preprosto preveč razigrani ter psihično trdni, da bi zapravili do tedaj zgrajeno, in so kot prvo moštvo osvojili trdnjavo v Stožicah ter razveselili približno 30 svojih navijačev. 

Liga prvakov, skupina C, 6. krog: Olympiacos – Budvanska Rivijera 2:3 (24, -17, 17, -28, -6), končni vrstni red: 1. Jastrzebski Wegiel 11, 2. ACH Volley 11, 3. Budvanska Rivijera 9, 4. Olympiacos 5.