Ferrari se je predstavil na zdaj že tradicionalnem druženju z novinarji v italijanskem smučarskem središču Madonna di Campiglio. Direktor moštva Stefano Domenicali je dejal, da navijači preveč pozornosti posvečajo lanskim napačnim taktičnim odločitvam na dirki v Abu Dabiju, pozabljajo pa, da je ekipa iz Maranella v prvi polovici sezone zapravila preveč točk. "Novo sezono moramo začeti veliko bolje. Takoj moramo nabirati točke, saj bodo tekmeci zelo nabrušeni," opozarja Domenicali.

"Naš cilj so naslovi," je poudaril direktor, ki od prevzema te funkcije leta 2007 še ni okusil slasti skupne zmage v SP. Ferrarijeva voznika ostajata ista kot lani, poleg Španca Fernanda Alonsa še Brazilec Felipe Massa. Vloga slednjega bo zdaj, ko je krovna avtomobilska organizacija umaknila pravilo o prepovedi dogovarjanja v ekipi, še bolj jasna - drugi voznik. "To je bila odločitev v pravo smer. S tem smo samo uradno potrdili tisto, za kar smo vsi vedeli, da se dogaja," je o tej temi dejal Domenicali. Ferrari je bil v prejšnji sezoni tarča kritik drugih moštev, ker je malodane javno določal vrstni red dirkačev na nekaterih dirkah in iz boksov naročal Massi, naj se umakne Alonsu.

Poleg Ferrarija pa se te dni v italijanskih Dolomitih predstavlja še druga velika ekipa te države v avto-moto športih. Ducati bo vrh v svetovnem motociklističnem razredu motoGP po novem naskakoval z enim najbolj priljubljenih športnikov te države, saj bo večkratni svetovni prvak Valentino Rossi odslej dirkal za to italijansko ekipo. V njej pa je še Američan Nicky Hayden.