"Naši navijači v Stožicah si preprosto zaslužijo, da gremo znova na zmago, kar nam prinaša prvo mesto v skupini. Ne glede na to, kaj se bo kasneje dogodilo - ali bomo igrali v osmini finala ali pa bomo dobili organizacijo zaključnega turnirja - je za nas najbolj pomembno, da še naprej zmagujemo. Vemo, da nas čaka zelo težka tekma, saj gre poljski ekipi po menjavi trenerja precej bolje," je povedal kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, ki je bil v zadnjem času na položaju sprejema precej obremenjen, kar je izpostavil tudi trener blejskega moštva Igor Kolaković: "Za nami je težko obdobje, saj smo imeli le dva sprejemalca, Andreja Flajsa in Vida Jakopina, ki sta bila na tekmah zelo obremenjena, temu pa smo morali prilagoditi intenzivnost treningov. Dobro je, da se je zdaj vrnil Uroš Kovačević."

Ob zdaj edinem porazu ACH Volleyja v letošnji sezoni proti Budvanski Rivijeri so v oči bodla številna nihanja slovenskega prvaka, a Kolaković nam je razložil, da gre za povsem normalen pojav. "Vse ekipe imajo nihanja, saj je odbojka takšen šport, kjer se zmaguje in izgublja v serijah. V Budvi naše dobre serije niso prišle v pravem trenutku, saj smo denimo v petem nizu delni izid izgubili z 0:6, kar je bilo smrtonosno. V odbojki se ne igra več točka za točko, ampak se igra v serijah. Pomembno je, da je teh negativnih serij čim manj, tisti, ki jim to uspe, dosegajo boljše rezultate," je dejal črnogorski strateg, ki je na to temo še dodal: "Rezultat vedno pove vse. Šport je eksaktna stvar in ni kot glasbeni ali filmski festivali, kjer odloča subjektivno mnenje. V športu vedno odloča samo rezultat - seveda, če se ne vmešajo sodniki (smeh)."

Na prvi medsebojni tekmi na Poljskem je ACH brez večjih pretresov ugnal Jastrzebski s 3:1, a takrat je bilo stanje moči pri poljskemu podprvaku drugačno. Slaba forma in poškodbe so zdaj pozabljene, dodaten impulz pa je vnesel tudi novi italijanski trener Lorenzo Bernardi. Vse spremembe v poljskem taboru so Kolakoviću povsem znane: "Spremljajo jih vseskozi. Njihova samozavest se je dvignila, saj so nanizali nekaj zmag v poljskem prvenstvu in ligi prvakov. Govorimo o ekipi, ki je bila zame glavni favorit za prvo mesto v skupini, saj prihaja iz odličnega državnega prvenstva."

Liga prvakov, skupina C, 6., zadnji krog: ACH Volley - Jastrzebski Wegiel (20.15), Olympiacos - Budvanska Rivijera (19.30), vrstni red: ACH Volley 11, Jastrzebski Wegiel 8, Budvanska Rivijera 7, Olympiacos 4.