Majdičeva je čestitala vsem nominirankam in jim dejala, da so izjemne in edinstvene ravno zato, ker se tega ne zavedajo. Zahvalila se je ekipi revije Jana in svoji družini. "Zaradi vas sem poletela, zaradi vas letim, zaradi vas znam ostati tudi na tleh in hoditi kot normalen človek," je še dejala Majdičeva in se zahvalila tudi tistim, ki so glasovali zanjo.

Poleg Majdičeve so bile letos med nominirankami glasbenica Severa Gjurin in organizatorka največje prostovoljske akcije pri nas Očistimo Slovenijo v enem dnevu Petra Matos, pa tudi prostovoljna gasilka Marinka Cempre Turk, predsednica Zveza društev upokojencev Mateja Kožuh Novak, upokojena novinarka Jane Maja Lupša in učiteljica razrednega pouka v bolnišnični šoli na Rehabilitacijskem inštitutu Soča v Ljubljani Tanja Babnik.

Za naziv so predlagali še umetniško vodjo Ženskega pevskega zbora Kombinat Maksimilijano Ipavec, ilustratorko Marlenko Stupica, novinarko na TV Slovenija Jasno Tepina in inovatorko Marinko Vovk.

Lani je naziv Slovenka leta pripadal ministrici za notranje zadeve in predsednici LDS Katarini Kresal, leta 2008 ga je prejela 78-letna pesnica Neža Maurer, leto pred tem zdravnica Lilijana Kornhauser Cerar, 2006 Metka Zorc, Slovenka leta 2005 pa Mojca Senčar. Prvič so Slovenko leta razglasili leta 1988, ko je ta laskavi naziv pripadel Mojci Drčar Murko.