"Na osnovi mojih raziskav sem zaključila, da je ženska na Leonardovi sliki Bianca Giovanna Sforza, most za njenim levim ramenom pa je Ponte Vecchio (Stari most), ki je na reki Trebbiji pri mestecu Bobbio," je povedala Carla Glori, avtorica knjige Enigma Leonardo.

Mona Lisa je bila po besedah Glorijeve pravzaprav Bianca Giovanna Sforza, hči plemiča Ludovica Sforze, ki je pred 500 leti vladal mestu Bobbio, ki leži na severu Italije. Glorijeva meni, da sta simbola, ki so ju s pomočjo posebnih povečevalnih stekel pred mesecem dni zaznali v očeh Mone Lise, pravzaprav črki S in G.

"Ti črki ustrezata inicialkam Biancinega drugega imena Giovanna in priimka Sforza," pravi Glorijeva, ki je našla tudi pojasnilo za številko 72 na loku mosta, ki ga lahko vidimo v ozadju slavne umetnine. "Ta številka ustreza letnici 1472, ko je bil Ponte Vecchio uničen po hudih poplavah reke Trebbia," še doda Carla Glori.

Leonardo je pogosto uporabljal simbole v svojih umetninah. Dandanes mnogi zgodovinarji iščejo njihove pomene. Medtem ko Carla Glori v očeh Mone Lise vidi črki S in G, Silvio Vinceti, ki je simbole pred mesecem dni odkril, v njih vidi L in V ter meni, da je šlo za podpis da Vincija.