Ker je zaradi slabega vremena tekma v petek odpadla, so v soboto izvedli dve preizkušnji, na obeh pa je zmagal 22-letni Tržičan Mitja Mežnar, ki je tako dosegel prvi zmagi v karieri v drugi skakalni ligi. Potem ko je bilo v okrnjeni konkurenci na prvi tekmi kar sedem Slovencev uvrščenih do enajstega mesta, so na drugi preizkušnji dosegli trojno zmago, saj sta bila ob Mežnarju na zmagovalnem odru še Matjaž Pungertar in Jernej Damjan. Slednji je na Japonskem stopnjeval dosežke, saj je po četrtem in tretjem mestu na včerajšnji preizkušnji suvereno in zasluženo zmagal. 27-letni Ljubljančan je zaradi herpesa imel skoraj tri tedne povišano temperaturo, zato ni mogel redno trenirati in se je na skakalnico vrnil šele tik pred novim letom. Sobotni junak Mežnar je bil včeraj 15., brez finala sta ostala Matjaž Pungetar in Matic Kramaršič, ki sta bila v soboto na drugem oziroma tretjem mestu.

Izmed znanih imen so tekmovali 35-letni Japonec Kazujoši Funaki (2., 4. in 7. mesto), 40-letni Takunobu Okabe, Švicar Andreas Küttel in Finec Harri Olli, ki pa doživlja pravo kalvarijo, saj se v soboto sploh ni uvrstil v finale, včeraj pa je bil 25. Svojeglavi Olli je bil izključen iz reprezentance, ker je na prvi tekmi sezone v Kuusamu po ponesrečenem skoku pokazal sredinec v televizijsko kamero.

Medtem je 18-letni Peter Prevc, s 13. mestom najboljši Slovenec v skupnem seštevku novoletne turneje, nastopil v Kranju na tekmi pokala Cockta in postavil nov rekord skakalnice s 119 m.