V kvalifikacijah so obstali Izidor Šušteršič (20. mesto), Jernej Demšar (41.) in Rok Flander (51.).

Zmagal je Avstrijec Benjamin Karl pred Italijanom Aaronom Marchom in Švicarjem Simonom Schochom. Karl je tudi prevzel vodstvo v svetovnem pokalu, Flander pa je padel na peto mesto.

Pri ženskah je bila najboljša vodilna v svetovnem pokalu Rusinja Jekaterina Tudegeževa, drugo in tretje mesto sta osvojila Avstrijki Marion Kreiner in Claudia Riegler. Glorija Kotnik je zasedla 27. mesto.

Slovenski deskarji so dosegli nov ekipni uspeh. V kvalifikacijah so si trije priborili finalni nastop, žal je brez njega ostal Rok Flander, ki je že v prvi kvalifikacijski vožnji storil napako in zapeljal s proge, tako pa ostal brez pomembnih točk v boju za kolajno v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zato pa je njegovo odsotnost v finalu uspešno v izločilnih dvobojih nadomestil Rok Marguč. Že s svojim kvalifikacijskim dosežkom, šestim časom, je napovedal visoko uvrstitev, ki jo je v izločilnih bojih še izboljšal.

Najprej je premagal Švicarja Rolanda Haldija, nato Italijana Rolanda Fischnallerja, zaustavil ga je poznejši zmagovalec Benjamin Karl. "Če bi deskal tako kot proti Fischnallerju, bi lahko premagal tudi Karla, konec koncev sem ga letos že. A žal mi to ni uspelo. V prvi vožnji nisem imel velikega zaostanka, tako da je bila zmaga dosegljiva, nato pa sem na hitrejši progi naredil več majhnih napak in Avstrijec je dvoboj dobil zanesljivo. Na podoben način sem izgubil tudi dvoboj v malem finalu proti Schochu, v katerem nisem izkoristil prednosti s prve proge," je dejal Celjan, ki pa je bil s četrtim mestom vendarle zadovoljen, pa čeprav tudi tokrat ni naredil želenega preskoka, doslej v tekmah svetovnega pokala še ni nastopil v velikem finalu:

"Zato bo gotovo še čas. A zdaj je najvažnejše, da sem v pravem trenutku prišel v formo. Bad Gastein mi očitno tudi ustreza, saj sem bil pred leti tukaj že tretji, vsekakor pa je svoje naredil tudi kakovosten trening na Rogli. Škoda je, da ni bil sneg podoben tistemu na Rogli, trd, ki mi bolj ustreza, je bil le v kvalifikacijah, nato pa so se razmere bistveno spremenile. A sneg je enak za vse, tako da tukaj ne bi iskal opravičil. Menim, da za najboljši letošnji rezultat ne bi mogel izbrati bolj primerne tekme, saj je bila zadnja pred svetovnim prvenstvom."

Košir in Hafner, osmi in 15. v kvalifikacijah, sta izgubila že prvi izločilni dvoboj. Od Koširja je bil boljši Rus Stanislav Dedkov, od Hafnerja pa Karl.

Izidi:

1. Benjamin Karl (Avt)
2. Aaron March (Ita)
3. Simon Schoch (Švi)
4. Rok Marguč (Slo)
5. Roland Fischnaller (Ita)
6. Patrick Bussler (Nem)
7. Andreas Prommegger (Avt)
8. Stanislav Detkov (Rus)
9. Žan Košir (Slo)
10. Manuel Veith (Avt)
...
15. Jure Hafner (Slo)
20. Izidor Šušteršič (Slo)
41. Jernej Demšar (Slo)
51. Rok Flander (Slo)

- svetovni pokal:
1. Benjamin Karl (Avt) 2910
2. Andreas Prommmegger (Avt) 2900
3. Roland Fischnaller (Ita) 2760
4. Aaron March (Ita) 2500
5. Rok Flander (Slo) 2110
6. Manuel Veith (Avt) 1750
...
10. Rok Marguč (Slo) 1316
13. Žan Košir (Slo) 882
26. Izidor Šušteršič (Slo) 448
28. Jernej Demšar (Slo) 387
32. Jure Hafner (Slo) 287