Kopitar je od začetka sezone zbral že 45 točk (30 podaj, 15 golov) ter je trenutno deseti najučinkovitejši igralec lige NHL ter peti podajalec. Vodilni strelec je Sidney Crosby (Pittsburgh) s 66 točkami. Los Angeles si je z zmago popravil uvrstitev na razpredelnici zahodne konference, na kateri za vodilnim Vancouvrom zaostaja za 13 točk. V zelo izenačeni konferenci so se kralji s 47 točkami izenačili s štirimi moštvi - Minnesoto, San Josejem, Chicagom in Phoenixom.

Vancouver je sicer doma v derbiju zahodnega dela po kazenskih strelih klonil proti moštvu Detroit Red Wings z 1:2. Edini uspešen izvajalec kazenskih strelov je bil češki napadalec Jiri Hudler, ki je Detroitu priigral zmago. Na svoji sedmi tekmi je za Detroit zaigral še en Slovenec v najmočnejši hokejski ligi na svetu Jan Muršak, ki je na ledeni ploskvi preživel dobrih šest minut, v tem času pa je njegova statistika ostala prazna. Detroit se je Vancouvru približal le na eno točko razlike.

Hokejisti Los Angelesa so z zmago nad Columbusom prekinili niz petih porazov. Sredi tekme so vodili že s 4:0, nato pa so hokejisti Columbusa z nekaj hitrimi akcijami trikrat ukanili vratarja kraljev Jonathana Quicka ter v tretji tretjini znižali na 3:4. A je za peti gol v 57. minuti poskrbel Ryan Smyth. Drame s tem še ni bilo konec, saj je Quick na drugi strani neodločno posredoval, Rick Nash pa je zabil svoj 20. zadetek v sezoni. Da sta dve točki le ostali v Staples Centru, je pol minute pred koncem poskrbel Justin Williams, ki je zadel v nebranjeno mrežo.

"To zmago smo resnično zelo potrebovali. Če ni šlo zlepa, je šlo zgrda, vendar pa smo si tako želeli zmago, da smo naredili prav vse za to. Po petih porazih zdaj potrebujemo še pet novih zmag, če želimo znova priti tam, kjer smo že bili," je razlagal branilec kraljev Jack Johnson, ki je z Los Angelesom pred tekmo podaljšal pogodbo. Nova sedemletna pogodba mu bo prinesla 30,5 milijona dolarjev. 23-letnik je po podpisu pogodbo "zapečatil" še na tekmi s kar tremi podajami.

Preostali izidi: Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 2:1, Colorado Avalanche - New York Islanders 3:4 (podaljšek), Montreal Canadiens - Boston Bruins 3:2 (podaljšek), Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 1:2, Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild 0:4, Washington Capitals - Florida Panthers 3:2, St. Louis Blues - New York Rangers 1:2, Phoenix Coyotes - Buffalo Sabres 1:2 (podaljšek), San Jose Sharks - Nashville Predators 1:2.